Σταυρός-Πτελοπούλα
Οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων κατά την επίσκεψη τους στο χωριό, παρατήρησαν τους κήπους και τις φθινοπωρινές καλλιέργειες και μίλησαν για τα φρούτα του φθινοπώρου.
Την επόμενη ημέρα το κάθε παιδί έφερε φρούτα της εποχής. Με αυτά έφτιαξαν μια όμορφη σύνθεση και μίλησαν για τη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών.
Στη συνέχεια οι μαθητές προχώρησαν στην παρασκευή φρουτοσαλάτας. Δοκίμασαν απ’ όλα τα φρούτα και σ’ ένα ερωτηματολόγιο, που τους δόθηκε οι μαθητές κατέγραψαν:
Οι μαθητές αναφέρθηκαν ακόμη και στα προϊόντα που παράγονται από τα συγκεκριμένα φρούτα
Π.χ. σταφύλι-γλυκό σταφύλι-ξίδι-κρασί-μούστος-σταφίδα-τσίπουρο κ.ά.
Το επόμενο βήμα των μαθητών ήταν να μάθουν παροιμίες, αινίγματα και εκφράσεις που αναφέρονται στα φρούτα του φθινοπώρου. Ρώτησαν, αναζήτησαν και συγκέντρωσαν αξιόλογο υλικό, το οποίο αποτέλεσε αφορμή συζήτησης.
Αφήστε μια απάντηση