Οκτ 12
22

Μια αλλιώτικη βροχή

Κάτω από (Εργασίες) από στις 22-10-2012

     Μια φθινοπωρινή ημέρα του Οκτώβρη, oι μαθητές με βήμα γοργό και κρατώντας τις πολύχρωμες ομπρέλες τους  έμπαιναν στο χώρο του σχολείου. Η δυνατή βροχή που κράτησε αρκετή ώρα αποτέλεσε αφορμή συζήτησης.

 Τα παιδιά ανέφεραν εκφράσεις που έχουν ακούσει σχετικές με τη βροχή, όπως: βρέχει καρεκλοπόδαρα, άνοιξε ο ουρανός, βρέχει με το τουλούμι. Συζήτησαν για τη σημασία των παραπάνω εκφράσεων και το πότε χρησιμοποιούνται. Προσπάθησαν να φανταστούν μια αλλιώτικη βροχή και για το τι θα γινόταν αν έβρεχε … φρούτα, καραμέλες, ζώα, βαμβάκι και έφτιαξαν σύνθετες λέξεις.

Μιλήσαμε επίσης για την αξία και τη χρησιμότητα της βροχής. 

Περιηγηθήκαμε διαδικτυακά στο μουσείο του Rene Magritte, που έχει στις Βρυξέλλες και τέλος τα παιδιά χρησιμοποιώντας χρώματα και εικόνες έφτιαξαν τη δική τους παράξενη βροχή.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *