Ανακύκλωση

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χατζή Έφη

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  «Φροντίζω το Περιβάλλον-Οικολογική συνείδηση» η Δ΄ Δημοτικού ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το θέμα της Ανακύκλωσης στον χώρο του σχολείου. Με αφορμή την ύπαρξη κάδου Ανακύκλωσης μέσα στην αυλή η ομάδα επικεντρώθηκε στην κατασκευή μικρών χάρτινων κάδων που τοποθετήθηκαν μέσα στην τάξη.

1

Οι μαθητές επέλεξαν να διαχωρίσουν τα απορρίμματα σε τρείς κατηγορίες: Χαρτί, πλαστικό, μέταλλο. Έπειτα κατασκεύασαν τις επιγραφές και το σήμα της ανακύκλωσης. Στους χάρτινους κάδους οι μαθητές πρόσθεσαν μικρές σακούλες απορριμμάτων ώστε να μπορούν κάθε εβδομάδα να τις αδειάζουν στον μεγάλο κάδο ανακύκλωσης του σχολείου. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν και ζωγράφισαν τη Γη γράφοντας μηνύματα και για την αξία της ανακύκλωσης  στην  αντιμετώπιση της μόλυνσης και τη γενικότερη προστασία του πλανήτη μας.

Μετά  την ολοκλήρωση των κατασκευών τα παιδιά κάθε μέρα πετούσαν συγκεκριμένα σκουπίδια στον κατάλληλο κάδο.

Άλλοτε χαρτιά……..

2

άλλες φορές πλαστικά αντικείμενα……..

3

και άλλες φορές μεταλλικά αντικείμενα.

4

Όλες αυτές οι δραστηριότητες βοήθησαν στο  να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές τόσο διαχωρισμό των σκουπιδιών σε κατηγορίες κατάλληλες για ανακύκλωση όσο και στην γενικότερη έννοια της  καθαριότητας του σχολικού χώρου.

5