Απρ 05 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Αν είσαι μαθητής της Ε΄ Τάξης και πηγαίνεις στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα πάρεις το Αγγλικό πρωινό σου στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές σου και την καθηγήτρια των Αγγλικών! Φέτος αυτή η ώρα ήρθε με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω προβλημάτων υγείας της τελευταίας, αλλά επιτέλους έφτασε και ήταν για ακόμα μια φορά μια μοναδική εμπειρία για όλους μας!

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Με αφορμή το κεφάλαιο 4 και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες), θέλωντας να ετοιμάσουν ένα πρωινο-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό που περιλαμβάνει τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι ή μερέντα. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δε σερβίρονται αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά ενημερώνονται για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό. Συζητήσαμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού, ειδικά στην παιδική ηλικία, και αναφερθήκαμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων!

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από το αγγλικό πρωινό μας:

Δείτε το στο slideshare.net

Στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν αντίγραφο της συνταγής των pancakes στα ελληνικά για να την κρατήσουν οι γονείς τους και να τους φτιάχνουν pancakes στο σπίτι, αλλά και για να την αποδώσουν με δικά τους λόγια στα αγγλικά, προκειμένου να δημοσιευτεί στο σχολικό ιστολόγιο για τους αγγλομαθείς αναγνώστες μας!

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση