Μαρ 27 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ
Σούρπη, Τ.Κ. 37008
email: mail@dim-sourp.mag.sch.gr
τηλ. 24220-31420
Πληροφορίες: Βιβή Χαμηλού (ΠΕ06)
https://blogs.sch.gr/dimsourp

Διαγωνισμός Ζωγραφικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης σας προσκαλούν σε μια περιβαλλοντική δράση που έχει κυρίως σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως αναφορικά με την ανακύκλωση.

Πιο αναλυτικά, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου Αγγλικών της Ε΄ Τάξης, όπου οι μαθητές καλούνται να προτείνουν τι θα μπορούσε να κάνει ένα σχολείο για την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι φετινοί μαθητές της Ε΄ Τάξης, έφτιαξαν αρχικά κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά εξέφρασαν την επιθυμία να περάσουν ένα μήνυμα και εκτός σχολείου για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος γενικά.

Μετά από ιδεοκαταιγισμό μέσα στην τάξη, καταλήξαμε να διοργανώνουμε και με πολλή χαρά να σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Making our planet a better place to live in», απευθυνόμενο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄ Τάξεων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού.

Οι όροι του διαγωνισμού κοινοποιούνται ταυτόχρονα στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας και επισυνάπτονται στο παρόν μήνυμα. Σε εκδήλωση που θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα βραβευτούν με μετάλλια – προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – τα τρία πρώτα έργα ζωγραφικής. Στην εκδήλωση αυτή θα εκτεθούν όλα τα έργα ζωγραφικής που θα συμμετέχουν, αλλά και οι κατασκευές μας από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό που θα ετοιμάσουμε σχετικά με την ανακύκλωση. Οι φετινοί μαθητές της Ε΄ Τάξης στοχεύουν να περάσουν κυρίως το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας, δεδομένου του ότι η χρήση των μπλε κάδων ανακύκλωσης τόσο στο χωριό τους, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού φαίνεται να είναι λανθασμένη (ρίψη μη ανακυκλώσιμων υλικών, δεμένες σακούλες μέσα στον κάδο, κτλ), κυρίως λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ότι με τη δράση αυτή φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους κάθε φορά, πολίτες ώστε να αποκτήσουν φιλική προς το περιβάλλον στάση και συμπεριφορά! Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης σας ευχαριστούν προκαταβολικά για το χρόνο σας και για τη στήριξή σας σε αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης (2016-2017) και
Παρασκευή Χαμηλού (Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, Μαγνησίας)
τηλ. 24220-31420

Ακολουθούν οι όροι του διαγωνισμού:

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση