Μαρ 16 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΦΡΟΥΤΟΠΑΓΩΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄Τάξης ακούν και διαβάζουν ιστορίες και παραμύθια που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή! Αναφερόμενοι στα φρούτα, τη διατροφική τους αξία και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά τόσο από παιδιά, όσο και από ενήλικες, αναφερθήκαμε σε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο!

Πολλές οι ιδέες και εύκολες οι συνταγές! Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά μια λαχταριστή φρουτοσαλάτα, ή να τα καταναλώσουμε φρεσκοστυμμένα, σε χυμό! Μια ωραία ιδέα είναι να κάνουμε μιλκσέικ με φρούτα, ή να φτιάξουμε το δικό μας φρουτογιαούρτι, με κομματάκια φρούτων που προτιμούμε περισσότερο! Μπορούμε να τα προσθέσουμε στα δημητριακά του προγεύματος, αλλά και να τα φάμε σαν σουβλάκι, καρφώνοντας στο ξυλάκι μας κομμάτια διαφορετικών φρούτων! Ωραία όλα αυτά, αλλά …

-«Κυρία, εμένα δε μου αρέσει το μήλο!»
-«Εγώ δεν τρώω το αχλάδι, δε μου αρέσει καθόλου!»
-«Εγώ τα τρώω όλα, κυρία, αλλά δε μου αρέσει το μέσα του πορτοκαλιού, μόνο ο χυμός μου αρέσει!»
-‘Κυρία, εγώ τρώω μόνο μπανάνα, τίποτα άλλο!»

-«Κι αν … χρησιμοποιούσαμε διαφορετικά φρούτα για να φτιάξουμε φρουτοπαγωτά; Πώς θα σας φαινόταν;» Κι έτσι ξεκίνησε η δική μας ιστορία, που θα την αφηγούμαστε για πολύ καιρό! Μετά το ηχηρό «Ναιαιαιαιαι!!!!», ξεκίνησε η προετοιμασία και δεν άργησε η μέρα της παρασκευής των φρουτοπαγωτών και της απόλαυσης! Δείτε παρακάτω τη … συνταγή της επιτυχίας!

ΦΡΟΥΤΟΠΑΓΩΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ from viv_h

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση