Οκτ 04 2016

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016-2017

IMG_0487[1]

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης οργάνωσε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 μια σειρά από δράσεις στοχεύοντας να παρακινήσει τους μαθητές του σχολείου να αθληθούν, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, και να ενισχύσουν την ευεξία τους «χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας», μιας και το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Κατά την πρώτη διδακτική ώρα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις τάξεις τους όπου και συζητήθηκε το θέμα της ημέρας, η διαχείριση της ήττας. Οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους ως προς το ποιοι είναι οι λάθος και οι σωστοί χειρισμοί σε περίπτωση ατομικής ή ομαδικής ήττας. Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης με την εκπαιδευτικό Παρασκευή Κολλιού ετοίμασαν ένα κολάζ σχετικό με τα αθλήματα:

Στ' Τάξη - Κολάζ για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Στ’ Τάξη – Κολάζ για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Στη συνέχεια, ακολούθησε πρωινή πεζοπορία στον περιφερειακό δρόμο της Σούρπης με στάση στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγ.Νεκταρίου και τελικό προορισμό το γήπεδο του χωριού μας. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε διάφορες δοκιμασίες ανά τάξεις με την επιμέλεια της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κας Μαρίας Παντελίδου, η οποία έδωσε έμφαση στις διαδικασίες που ακολουθούν μετά την έκβαση της κάθε δοκιμασίας (συγχαίρουμε τους νικητές, δεν ‘φορτώνουμε’ το βάρος και την ευθύνη της ήττας σε έναν συμπαίκτη μας, κ.α.).

Στην ακόλουθη παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τις δράσεις του σχολείου μας για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ from viv_h

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση