Απρ 20 2016

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ - ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ from viv_h

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ενημερωτική εσπερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Σούρπης, Πτελεού και Γυμνασίου/Λυκείου Σούρπης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των προαναφερόμενων Δημοτικών Σχολείων, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο, απευθυνόμενοι πια σε γονείς, μια και έχουν προηγηθεί ενημερωτικές δράσεις και παρεμβάσεις για τους μαθητές.

Την εσπερίδα προλόγισε ο Σχολικός Σύμβουλος Γ΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας κ.Σδρόλιας Κων/νος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την αξία τέτοιων εκδηλώσεων που έχουν σα σκοπό την ενημέρωση και είναι προϊόντα συνεργασίας διάφορων φορέων με τα σχολεία. Στη συνέχεια, ο κ.Ντιζές Γεώργιος, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, αφού τόνισε ότι τα οφέλη του διαδικτύου υπερτερούν κατά πολύ αριθμητικά σε σχέση με τους κινδύνους, παρουσίασε τους τελευταίους αναλυτικά, δίνοντας παραδείγματα από την εμπειρία του μέσα από τη δουλειά του. Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αναφορές του σε εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται μέσω του διαδικτύου και επεσήμανε τις απειλές που έχουν σα στόχο ανήλικους χρήστες του.

Μετά τον κ. Ντιζέ, ξεκίνησε η παρουσίαση της ψυχολόγου, κας Αρίδη Ιφιγένειας, με θέμα «Διαδίκτυο και εθισμός – Αναγνωρίστε τα σημάδια του εθισμού στο παιδί σας, προστατέψτε το παιδί σας από τον εθισμό». Η κα Αρίδη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αίτια που οδηγούν στον εθισμό στη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα άτομα που πάσχουν από αυτόν και πρότεινε μέτρα πρόληψης, τόσο για το οικογενειακό όσο και για το σχολικό περιβάλλον. Τέλος, το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας των Δημοτικών Σχολείων Σούρπης και Πτελεού, κα Χαμηλού Βιβή, η οποία και παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε στα προαναφερόμενα σχολεία για τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές και τις μαθήτριές της. Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν για ενδεχόμενες παρεμβάσεις μέσω δράσεων και στα δύο σχολεία και παρουσιάζονται παρακάτω:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΟΥΡΠΗΣ ΚΑΙ ΠΤΕΛΕΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ from viv_h

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων που συνεργάστηκαν με τους Συλλόγους Διδασκόντων για την επιτυχή διεκπεραίωση της εκδήλωσης, τους προσκεκλημένους ομιλητές που μας ενημέρωσαν και απάντησαν στις απορίες όλων μας, αλλά και τους γονείς που προσήλθαν γνωρίζοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη ενημέρωση!

https://youtu.be/Atp9pCdw-QM

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση