Νοέ 12 2014

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Τηλεδιάσκεψη - Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Τηλεδιάσκεψη – Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί ενημερωθήκαμε σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουμε με τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που ενέχει η αλόγιστη χρήση του. Στα πλαίσια της πρόληψης για το σχολικό εκφοβισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τα αδικήματα μέσω διαδικτύου και τον τρόπο που αυτά μπορούν να προληφθούν αλλά και να αντιμετωπιστούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαφυλάττουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Στο τέλος, οι υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απάντησαν σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση