Πολλά συγχαρητήρια στη μαθητιώσα Νεολαία της Σούρπης

Με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ, στη Σούρπη. Μετά την πρωινή δοξολογία, η μαθητιώσα νεολαία του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης παρατάχθηκαν στην Πλατεία, όπου τελέστηκε από τον π. Σίμωνα Δερβίση επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικά πεσόντες «αθάνατους» του χωριού.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από φορείς και Συλλόγους, καθώς και από τον εκπρόσωπο του Δήμου Αλμυρού, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Γιώργο Τσιλοχρήστο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δημήτρη Καλτσά, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούρπης και από τους μαθητές των Σχολείων.

Άκρως εμπνευσμένος ο πανηγυρικός της ημέρας που εκφωνήθηκε από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου, Παναγιώτα Αστρίδου-Γελδίζου. Την … παράσταση έκλεψαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου με τα ποιήματά τους, τα οποία απήγγειλαν καθαρά και με ιδιαίτερο τρόπο.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια άρχισε η παρέλαση, η οποία έλαβε χώρα στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Δείτε video και φωτογραφίες εδώ.

Πηγή: almyros.gr