Οκτ 02 2013

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΒΙΑΣ

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=35595&type=21&kata=0

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=35595&type=21&kata=0

 

Σήμερα, 2 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα πως η ενεργή μη βία δεν είναι παθητικότητα, αλλά μια ενεργή στάση ζωής, καταγγελίας και δημιουργίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου. Ο ΟΗΕ επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μιας και γιορτάζεται η γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος ήταν γνωστός για την εναντίωσή του στη βία. Η γιορτή αυτή αποσκοπεί στο να διαδώσει το μήνυμα της μη χρήσης βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Το δημοτικό σχολείο Σούρπης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της ημέρας αυτής και θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η βία ΔΕΝ πρέπει να αποτελεί επιλογή για τη λύση οποιουδήποτε προβλήματος, προετοίμασε αρχικά τους μαθητές όλων των τάξεων προβάλλοντας την προηγούμενη εβδομάδα δύο βίντεο. Μετά την προβολή τους, ακολούθησε συζήτηση για τις μορφές της βίας.

Σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μη Βίας, το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης ‘ζωγράφισε’ το σύμβολο της ειρήνης με πινέλο … τους μαθητές! Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Μαρία Παντελίδου, συντόνισε τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό, τόσο στη διαδικασία του, όσο και στην τελική του μορφή!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΒΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ from viv_h

Οι μαθητές της Στ Τάξης στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης ζωγράφισαν μαζί με τη δασκάλα τους το σήμα της ειρήνης με το δικό τους τρόπο!

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

3 Σχόλια
3 Σχόλια προς “2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΒΙΑΣ”

  1.   stathisστο 08 Οκτ 2013 στις 13:39     1

    respect

  2.   Eleftheriaστο 09 Οκτ 2013 στις 19:02     2

    Ενα παρα πολυ ωραιο με διδακτικο περιεχομενο βιντεο!Συγχαρητηρια στη προσπαθεια να φτιαξετε το σημα της ειρηνης.Μια παρα πλ ωραια προσπαθεια!

  3. Εξαιρετική ιδέα και εντυπωσιακή εφαρμογή! Το πιο ωραίο σήμα της ειρήνης που έχω δει!
    ΥΓ. Ποιος σκαρφάλωσε στη σκεπή για τις αεροφωτογραφίες; : )

Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση