3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

« Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι »

Το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Με αφορμή την ημέρα αυτή στο σχολείο μας σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έγιναν δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα. Προβλήθηκαν βίντεο και ακολούθησε συζήτηση όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους καθώς και τις γνώσεις τους αλλά και τις απόψεις τους σχετικά με την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Την εισήγηση και τις προβολές βίντεο επιμελήθηκε η  κα Αυγέρη Συρματένια , δασκάλα  στο Τμήμα Ενταξης του σχολείου μας .

Σαν σήμερα

  1. 24/02/391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

Flag Counter