Οι φίλοι μας τα ζώα

IMG 20221013 155204

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι μαθητές του σχολείου μας έχουν αναλάβει την οργάνωση φιλοζωικής δράσης, που σκοπό έχει τόσο την έμπρακτη παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζωάκια που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο Ροδου όσο και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.

Οι μαθητές έχουν ήδη παρακολουθήσει ενημερωτική παρουσίαση από την εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου Ρόδου, κα Λουλουδίτσα Λάρου και αναλαμβάνουν τον ρόλο τους ως μικροί ενεργοί πολίτες. Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έχουν σχεδιάσει τις δικές τους αφίσες, μέσω των οποίων σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους κατοίκους του χωριού μας για την συγκέντρωση τροφών, φαρμάκων και άλλων αναλώσιμων που κρίνονται απαραίτητα για την υγιεινή και ευημερία των ζώων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο του νησιού μας.

Ως σημεία συγκέντρωσης των τροφών έχουν οριστεί:

1. Το Δ.Σ. Σορωνής (αίθουσες της Ε’ & ΣΤ’) στις ώρες λειτουργίας του σχολείου,

2. Ο πολιτιστικός σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλι» και το σούπερ μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ.

Όσον αφορά τις εισφορές σε φάρμακα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα φαρμακεία του χωριού και να τα αφήσετε εκεί από όπου και οι μαθητές θα τα συλλέξουν.

Σε συνέχεια της δράσης μας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τοπικούς φορείς και να προβούν σε παραγωγή άρθρου το οποίο θα δημοσιευτεί στα ΜΜΕ. Αντιπροσωπία μαθητών θα έχει την δυνατότητα να πάρει μέρος σε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη δράση τους.

Δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως όταν ο εθελοντισμός καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια, το σχολείο και την τοπική κοινότητα από μικρή ηλικία μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθώς και στην βελτίωση της κοινωνίας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για όποια βοήθεια και για τη συμμετοχή σας.