Αγωνιστικός Προσανατολισμός – Orienteering

Μαρ 20172

Την περσινή σχολική χρονιά, σε σεμινάριο του ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, γνώρισαν τον «Αγωνιστικό Προσανατολισμό – Orienteering». Ο κ. Χορτομάρης Βασίλης (πολιτικός μηχανικός και ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αγωνιστικού Προσανατολισμού) ήταν αυτός που μύησε τους εκπαιδευτικούς, και αργότερα τους μαθητές, του σχολείου μας, στον όμορφο κόσμο του Αγωνιστικού Προσανατολισμού.
Το Μάιο του 2016, το σχολείο μας συμμετείχε με 42 μαθητές των Δ, Ε & ΣΤ τάξεων, στην W.O.D. (Παγκόσμια ημέρα Οριεντίιρινγκ)
Στο ετήσιο ενημερωτικό του Παγκόσμιου προσανατολισμού (Orienteering World 2016)
http://orienteering.org/wp-content/uploads/2010/12/orienteering-world-webb.pdf (σελίδα 8),
από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, η Σκοτούσσα έχει την τιμητική της.

01 02
wod2016

Στο  World Orienteering Day GUIDELINES http://np.netpublicator.com/netpublication/n59226555 (σελίδες 14-15) ο τρόπος διδασκαλίας που ακολουθήσαμε αναφέρεται ως «καλή πρακτική για την χρονιά που μας πέρασε…» και γίνεται παραπομπή στα σχετικά βιντεάκια που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Τη φετινή σχολική χρονιά, το σχολείο μας συμμετέχει στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη» με Συντονιστικό Φορέα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας
Γίνεται διδασκαλία ενοτήτων αλλά και αξιολόγηση γνώσεων, σε διάφορα μαθήματα όπως: Ιστορία, Γεωγραφία,  Μελέτη περιβάλλοντος, Αγγλικά και γυμναστική (κανονισμοί αθλημάτων), μέσα από οργανωμένες δράσεις «Οριεντίιρινγκ»
Στις 24 Μαΐου 2017, την ημέρα του Παγκόσμιου Οριεντίιρινγκ, ευελπιστούμε να συμμετέχουν περισσότεροι μαθητές μας από ότι πέρυσι, προετοιμάζοντας και τους μαθητές της Γ΄τάξεις.
Εδώ  μπορείτε να μάθετε: Τι είναι το άθλημα αγωνιστικού προσανατολισμού

Αφήστε μια απάντηση

European Radio Logo

Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσης. Εδώ είναι ο χώρος που οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας εκφράζονται και παρουσιάζουν τις ανησυχίες και τις δημιουργίες τους.

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων