Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Σεπ 201627

Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια. Και η ζωή στο σχολείο γίνεται ομορφότερη!

Εδώ και 2 χρόνια υπάρχει στο σχολείο μας ένας θεσμός, που είναι η υιοθεσία των παιδιών της Πρώτης δημοτικού από τα παιδιά της Έκτης.

Λίγα λόγια για το θεσμό

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι. Το εκτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Η πρώτη επαφή των παιδιών της έκτης με τα παιδιά της πρώτης έγινε στη τάξη της Α’ με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού της Φυσικής Αγωγής, κας Ιωάννας Μερτζανίδου. Κάθε “γονιός” χάρισε στο “παιδί” του μια αυτοσχέδια κάρτα για να σπάσει ο πάγος και να γίνει μια πρώτη γνωριμία. Στη συνέχεια βγήκαν στην αυλή και οι “γονείς” δίδαξαν στα “παιδιά” τους κάποια παιχνίδια και έπαιξαν μαζί τους σε μικρές ομάδες. Μια άλλη μέρα  οι “γονείς” δίδαξαν στα παιδιά τους έναν παραδοσιακό χορό και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Ακολουθεί βίντεο για την υιοθεσία:

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/QeTcHXLLZlDjwXbcFbvxhnZk/

Αφήστε μια απάντηση

European Radio Logo

Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσης. Εδώ είναι ο χώρος που οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας εκφράζονται και παρουσιάζουν τις ανησυχίες και τις δημιουργίες τους.

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων