Επιμορφωτική συνάντηση Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ

Ενδοσχολική Επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε πως κάποιος μπορεί να χρειάστηκε Πρώτες Βοήθειες. Πρόκειται για καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στον καθένα μας, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν. Εξ άλλου, το να παρέχεις Πρώτες Βοήθειες , αποτελεί πράξη ευαισθησίας, ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας και αίσθησης καθήκοντος.

Για τους λόγους αυτούς οργανώθηκε στο Σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ». Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού μάθαμε εύκολες και γρήγορες ενέργειες που μπορούν να εφαρμοστούν οπουδήποτε με σκοπό να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας που μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Όλα αυτά τα εξαιρετικά μάθαμε και θεωρητικά αλλά και βιωματικά, στην πράξη,  από την εθελοντική ομάδα διάσωσης  «Epidrasis Volunteer».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα διάσωσης για τον χρόνο και τις πληροφορίες που μας προσέφερε. Εξ ίσου σημαντικό είναι  να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων που έπειτα από τη συμμετοχή στη δράση αυτή αποφάσισε να αγοράσει και να τοποθετήσει απινινιδωτή έξω ακριβώς από το σχολείο! Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία κίνηση καθώς αυτό δίνει τη δυνατότητα να προσφερθεί βοήθεια και στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του Σκαλανίου σε περίπτωση ανάγκης.

                                Όσα ευχαριστώ και να πούμε είναι λίγα!


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση