ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018-2019 με βάση την κάλυψη ωρών ειδικοτήτων που  έχουμε μέχρι 19/11/2018.

 

Translate

Κεραδικιά

Κεραδικιά

Το μικρό πελαγονήσι στα δυτικά της Κέρκυρας.
Με βάρκα από το μικρό λιμανάκι του Κοντογιαλού, το επισκέπτεσαι και ανεβαίνοντας τα σκαλιά από την ανατολική πλευρά,στο μέσο αντικρίζεις το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς.Από τον 15ο αιώνα λειτουργούσε μοναστήρι.
Η περιοχή είναι μοναδικού φυσικού κάλλους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αρχείο

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Σαν σήμερα

 1. 15/12/1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

Παρέα με τη Ζαΐρα – 2

Είκοσι γονείς αποτέλεσαν την παρέα στην πρώτη μας συνάντηση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018. Για τις επόμενες συναντήσεις θα υπάρξει γραπτή ενημέρωση.

Παρέα με τη Ζαΐρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής του σχολείου και το Διοικητικό Συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων σας προσκαλούν στην πρώτη συνάντηση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο με την.

Δελλή Ζαΐρα: Ψυχολόγος με ειδίκευση στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία. 

Θέμα της συνάντησης-ομιλίας θα είναι:

«Τα όρια στην οικογένεια».

Η συμμετοχή σας θα καθορίσει τη θεματολογία και τον αριθμό των επόμενων συναντήσεων. 

Τα παιδιά σήμερα έχουν μικρότερη διάρκεια συγκέντρωσης (ακόμα και από τα χρυσόψαρα)

Τα παιδιά σήμερα έχουν μικρότερη διάρκεια συγκέντρωσης (ακόμα και από τα χρυσόψαρα)

Κάντε κλικ πάνω στο σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΓΙΑ  ΓΟΝΕΙΣ 

Ως γονείς, σε όποια φάση του ρόλου μας κι αν βρισκόμαστε, μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, βιώματα και ερωτήματα. Πολύ συχνά, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αλλαγές και προκλήσεις χωρίς να νιώθουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Η συμμετοχή σε ομάδες με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς, μας εμψυχώνει  και μας δίνει δύναμη, ελπίδα και δεξιότητες διαχείρισης των σχέσεων στην οικογένεια.

Αν είστε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια από τις ακόλουθες ομάδες που διοργανώνει για τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2018, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. Μώρος».

1.«Συγκρούσεις στην Οικογένεια – μπαίνοντας στη θέση του παιδιού»

Τρίτη 16/10/2018, 10:00 – 12:00μ.μ.

 1. «Καλωσορίζοντας την Πρόκληση»

Τρίτη 23/10/2018 & Τρίτη 30/10/2018, 10:00 – 12:00μ.μ. (2 συναντήσεις)

 1. «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»

Πέμπτη 1/11/ 2018,  10:00 – 12:00μ.μ.

 • Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης: Βράιλα Αρμένη 6 (τένις), στο ισόγειο.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής: επικοινωνήστε έως και 2 μέρες πριν το κάθε εργαστήρι στα τηλέφωνα: 2661041111 και 2661036327 και ώρες 9:30π.μ. – 3:00μ.μ. Μέγιστος αριθμός ομάδας 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Το σχολείο ευνοεί τη μετάδοση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών (μικροβίων, ιών, παρασίτων, μυκήτων) από άτομο σε άτομο λόγω της καθημερινής στενής επαφής  και του συγχρωτισμού πολλών παιδιών σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών. Το αποτέλεσμα είναι κατά τους χειμερινούς μήνες να αυξάνεται η συχνότητα των λοιμώξεων. του αναπνευστικού, του γαστρεντερικού συστήματος, λοιμώξεις δέρματος ή και άλλων συστημάτων,

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνονται εκατομμύρια σχολικών ημερών παγκοσμίως. Σε μελέτη που έγινε το 2011 στις ΗΠΑ αναφέρεται ότι:
 α) το 40% των μαθητών των δημόσιων σχολείων, ηλικίας 5-17 ετών, απουσιάζει τρεις ή περισσότερες ημέρες από το σχολείο λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, και β) 22 εκατομμύρια σχολικές ημέρες χάνονται ετησίως λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού (κοινό κρυολόγημα) και 38 εκατομμύρια ημέρες λόγω της νόσησης από γρίπη.

Τα νοσήματα που μεταδίδονται στο σχολείο είναι:
1. Ιογενείς λοιμώξεις (κυρίως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη και σπανιότερα η ανεμοβλογιά, η ιλαρά και η παρωτίτιδα) ή μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού (όπως ο κοκκύτης,  στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα, πνευμονία κ.α). Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού μεταδίδονται κυρίως με τα σταγονίδια που παράγονται με το βήχα ή το πταρμό από παιδιά που ασθενούν. Επίσης μεταδίδονται από μολυσμένα από τις εκκρίσεις του ασθενούς (σάλιο, βλέννη, κόπρανα) χέρια ή αντικείμενα. Τα σταγονίδια μολύνουν υγιή άτομα του άμεσου περιβάλλοντος με την εισπνοή ή με την επαφή με μολυσμένα χέρια ή αντικείμενα.

 1. Λοιμώξεις του γαστρεντερικού, δηλαδή η γνώστη μας γαστρεντερίτιδα που εκδηλώνεται με διάρροια, εμετούς, κοιλιακό άλγος και πυρετό. Οφείλεται σε ιούς(ροταϊό, νορροϊό, ιό ηπαττιδας Α), μικρόβια (σαλμονέλα, σιγκέλα, κολοβακτηρίδιο) και παράσια (οξύουροι, ασκαρίδες) που μεταδίδονται από άπλυτα χέρια ή με βρώση μολυσμένης τροφής ή με μολυσμένο νερό.
 2. Λοιμώξεις δέρματος και τριχωτού της κεφαλής, που μεταδίδονται με επαφή με τον πάσχοντα. Αυτές είναι μικροβιακές λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο (γνωστές ως πυοδερμία), παρασιτικές λοιμώξεις (όπως η ψώρα), καθώς και η φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής που οφείλεται στις ψείρες.

 Μέτρα πρόληψης
1. Οι άρρωστοι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
2. Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και εκπαίδευση για σωστή υγιεινή των χεριών. Τα χέρια πρέπει να πλένονται μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε τροφής, μετά τον καθαρισμό της μύτης, κυρίως σε συνάχι, και όταν είναι λερωμένα.

 1. Κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το βήχα και το φτάρνισμα. Πετάτε τα χαρτομάντιλα μετά από τη χρήση τους. Χρήση μάσκας όταν απαιτείται.
  4. Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Οι μολυσματικοί Παράγοντες (ιοί, βακτηρίδια κλπ) συχνά μεταδίδονται όταν ένα άτομο αγγίζει κάτι που έχει επιμολυνθεί από αυτούς και μετά αγγίζει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.
 2. Καλός αερισμός των χώρων που διαμένουν αρκετά άτομα όπως Π.χ. το σχολείο, και αποφυγή συγχρωτισμού.
  6. Τακτικός καθαρισμός των επιφανειών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή όταν εργαζόμαστε ή που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους.
  7. Αποφυγή στενής επαφής με ανθρώπους που ασθενούν από ίωση.
  8. Εμβολιασμός κάθε παιδιού πριν πάει στο σχολείο, σύμφωνα με το εθνικό χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών. Πολλές παιδιατρικές λοιμώξεις προλαμβάνονται με εμβολιασμό, που αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης.
 3. Καθημερινή χρήση προληπτικών σκευασμάτων για ψείρες καθώς και περιοδικός έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής των παιδιών ώστε να διαπιστωθεί εγκαίρως η μόλυνση
 4. Σωστή διατροφή και επαρκής ξεκούραση ώστε να ενισχύσουμε την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ( η άμυνα του οργανισμού)
  11. Ενημέρωση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού για τους τρόπους πρόληψης των λοιμώξεων.
 5. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνεται ο παιδίατρος της οικογένειας.

Σταφυλόκοκκος

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο σταφυλόκοκκος έχει μετατραπεί στο μικρόβιο-«εφιάλτη» για τον παιδιατρικό πληθυσμό του νησιού.

«Εισβάλλει» με ευκολία στον οργανισμό των παιδιών προκαλώντας τους συνήθως δερματικές λοιμώξεις αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στα «θύματά» του όσο και στους γονείς που επωμίζονται τη φροντίδα τους μέχρι τελικής… απομάκρυνσης του μικροβίου.

Ο σταφυλόκοκκος βρίσκει περισσότερο πρόσφορο έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να «εισβάλλει» στον οργανισμό των παιδιών από το δέρμα τους, το οποίο λόγω εποχής είναι περισσότερο εκτεθειμένο, χωρίς πολλά ρούχα, είτε στο πάρκο, στην παιδική χαρά, στον χώρο άθλησης, είτε στην πισίνα, στην παραλία, δηλαδή γενικά σε κοινόχρηστους χώρους. Τις δερματικές φλεγμονές και τις επιμολύνσεις τις ευνοούν η μεγαλύτερη εφίδρωση του δέρματος λόγω ζέστης, τα συχνά τσιμπήματα από έντομα, αλλά και η μεγαλύτερη κινητικότητα μικρών και μεγάλων σε δημόσιους χώρους και παραλίες.

Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου μπορούν να εξαπλωθούν μέσω μολυσμένων επιφανειών και από άτομο σε άτομο. Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τα βακτήρια αυτά από μια περιοχή του σώματός τους σε άλλη (ή να τα μεταφέρουν σε άλλους) μέσω βρόμικων χεριών ή νυχιών.

Στην πρόληψη των σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων μπορεί να βοηθηθεί και η κατάλληλη υγιεινή και η σωστή φροντίδα των τραυμάτων. Προσεκτικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή στενής επαφής με δέρμα που είναι πιθανόν μολυσμένο, καθώς και κατάλληλη υγιεινή φροντίδα του δέρματος με εκδορές ή κοψίματα,  βοηθά στην μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης του δέρματος από σταφυλόκοκκο. Φροντίστε να προστατεύετε τα παιδιά από τσιμπήματα εντόμων, αλλά και να αντιμετωπίζετε τα τσιμπήματα άμεσα. Σημαντικό μέτρο πρόληψης είναι να αλλάζετε συχνά πετσέτες (το κάθε παιδί να έχει την δική του), ρούχα και μαγιό, και να τους θυμίζετε να κάνουν ντους πριν και μετά το κολύμπι στην θάλασσα ή την πισίνα. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας στους σωστούς κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, καθημερινό μπάνιο, αυστηρή χρήση προσωπικών αντικειμένων, τακτικό κόψιμο νυχιών, αλλά και στο να μην έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά που έχουν ανοιχτές πληγές και δερματικές βλάβες). Τέλος, ένα άτομο που έχει μολυνθεί με σταφυλόκοκκο δεν θα πρέπει να ακουμπά φαγητό που θα φάνε κι άλλοι, ενώ πολύ συχνά θα πρέπει να απολυμαίνονται και οι πάγκοι όπου ακουμπά αυτό το φαγητό.  

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με τον γιατρό του παιδιού.

Μαραγκού Χρυσούλα

Παιδίατρος

Ά ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Γ.Ν Κέρκυρας

 

Εκλογοαπολογιστική Γ. Σ. του Συλλόγου την Κυριακή 7/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Το Δ.Σ. σας προσκαλεί στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο με τα ακόλουθα θέματα στην ημερησία διάταξη:

 1. Διοικητικός Απολογισμός για την θητεία του απερχόμενου Δ.Σ.
 2. Οικονομικός Απολογισμός για την θητεία του απερχόμενου Δ.Σ.
 3. Απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ.
 4. Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων και εκπροσώπων των γονέων στα όργανα που συμμετέχει.
 • Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει και ενημέρωση των Γονέων από την Διεύθυνση του δημοτικού σχολείου.
 • Η παρουσία όλων των γονέων στη Γενική Συνέλευση είναι απολύτως απαραίτητη.

 

Εκ του Δ.Σ.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018. «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»

Εξερευνώντας το βυθό.

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν μια μοναδική εμπειρία να δουν το βυθό στην περιοχή του μικρού νησιού Βίδος της Κέρκυρας με το ειδικό σκάφος ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΡ.

Επιστροφή στο σχολείο – Ασφάλεια στο internet

Νέο υλικό “Βack to school” από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2018/

 

Νέα σχολική χρονιά 2018- 2019.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά 2018-2019 σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Προσβλέπω σε εξαιρετική συνεργασία με όλους σας για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά. Προσωπικά όπως όλα τα χρόνια έτσι και φέτος είμαι στη διάθεση του καθενός για κάθε τι που σας απασχολεί σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Η συνεργασία των προηγούμενων χρόνων με το διοικητικό συμβόλαιο του συλλόγου γονέων αποτελεί παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο. Η επίλυση ακόμα και απλών διαδικαστικών θεμάτων για τα παιδιά μας, και κυρίως για τα μικρά, έχει μεγάλη αξία. Μέσα από το Blog του σχολείου μας θα έχετε ενημέρωση για θέματα όπως το εβδομαδιαίο  ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων, τον προγραμματισμό για την υλοποίηση του προγράμματος «η τσάντα στο σχολείο» προσφεύγοντας στις σχετικές σελίδες και αναρτήσεις.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ξενοφώντας Σ. Αλαμάνος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.- fax:26610 54295
e-mail:dimsinar@sch.gr

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς κοπιάσατε στον ιστότοπό μας. Εξερευνώντας τις σελίδες του θα μας γνωρίσετε καλύτερα. Μέσα από τους συνδέσμους μας θα γνωρίσετε το χωριό μας. Θα πληροφορηθείτε τις δραστηριότητες του συλλόγου γονέων,καθώς και των άλλων συλλόγων και φορέων. Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

Σκακιστική άσκηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων