ΕΥΡΩΠΗ

«Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!»

ηηη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΔΕΣΜΟ!(Αντιγραφή και επικόλληση)

http://dide.fth.sch.gr/eu/NA3112723ELC_002.pdf

 

 

2)Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΕ

Η μελωδία που χρησιμοποιείται για να συμβολίζει την ΕΕ προέρχεται από την Ενάτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το 1823, όταν μελοποίησε τους στίχους του Φρίντριχ Σίλερ «Ωδή στη Χαρά», που είχαν εκδοθεί το 1785.

Ο ύμνος δεν συμβολίζει απλώς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Το ποίημα «Ωδή στη Χαρά» εκφράζει την ιδεαλιστική άποψη του Σίλερ για συναδέλφωση όλων των λαών, την οποία συμμεριζόταν ο Μπετόβεν.

Το 1972, η Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν έγινε ο ύμνος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και το 1985 αναγνωρίστηκε από τους ηγέτες της ΕΕ ως ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ύμνος δεν έχει λόγια, παρά μόνο μουσική. Με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, αυτός ο ύμνος εκφράζει τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Ο ύμνος της ΕΕ δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τους εθνικούς ύμνους, αλλά να εξυμνήσει τις κοινές αξίες των κρατών μελών της ΕΕ. Ο ύμνος ανακρούεται κατά τις επίσημες τελετές στις οποίες συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε όλα γενικά τα είδη εκδηλώσεων ευρωπαϊκού χαρακτήρα.

 

😛 ΠΗΓΗ

ΥΜΝΟΣ

 

😛

 

ΈΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΥΙΖ ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

C:\Users\Teacher\Desktop\ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ\ΔΗΜ.ΣΧ.ΣΑΝΤΑΜΕΡΙΟΥTeacher4Europe.htm

(Αντιγραφή και Επικόλληση)

😛

Στις παρακάτω διευθύνσεις θα βρείτε πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και παιχνιδάκια.

(Πάτησε επάνω στις λέξεις)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

😀 😛  😛  😉  😀  🙂  🙂  🙂  Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στη Συρία ζούσε κάποτε ο Βασιλιάς Αγήνορας, ο γιος του Ποσειδώνα. Αυτός είχε µια πεντάµορφη κόρη, την Ευρώπη. Ο ∆ίας είδε την Ευρώπη, την αγάπησε και µια µέρα, που η κόρη µάζευε λουλούδια µε τις φίλες της σ’ ένα ακρογιάλι της Συρίας, µεταµορφώθηκε σε άσπρο ταύρο, την πλησίασε και ξάπλωσε κοντά της. Το όµορφο ζώο έδειχνε ήρεµο και φιλικό και η Ευρώπη το πλησίασε, το χάιδεψε και κάθισε στη ράχη του ανύποπτη. Την ίδια στιγµή ο ταύρος πετάχτηκε όρθιος κι όρµησε προς τη θάλασσα. Τροµαγµένη η Ευρώπη κρατήθηκε από τα κέρατά του. Ο ταύρος πέταξε πάνω από τα κύµατα κι έφτασε στην Κρήτη. Εκεί ο ∆ίας πήρε την κανονική του µορφή, παντρεύτηκε την Ευρώπη και γέννησαν τρεις γιους. Όταν ο ∆ίας επέστρεψε στον Όλυµπο, παρήγγειλε στον Ήφαιστο να φτιάξει ένα χάλκινο γίγαντα, τον Τάλω, για να φυλάει την Κρήτη και να µη µπορέσει ποτέ να φύγει η Ευρώπη. Από αυτήν πήρε το όνοµά της η ήπειρος που ζούµε κι εµείς σήµερα, η Ευρώπη.(ΒΙΒΛΙΟ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση