ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΧΗΣ

Μήνας: Νοέμβριος 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου και στην Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Ράχης και το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αμφιθέας να επισκεφτούμε το υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους στις εκγαταστάσεις του. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνδέσουμε την επίσκεψή μας αυτή με τα εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιούμε την φετινή χρονιά και πιο συγκεκριμένα με την πολιτική προστασία και την κλιματική αλλαγή. Τέλος, επισκεφτήκαμε ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο της περιοχής μας, την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών όπου και ξεναγηθήκαμε.

IMG 4177 IMG 4176 IMG 4175

Προκαταρκτική έρευνα των μαθητών για το eTwinning

Μέσω των υπολογιστών και των ταμπλετών του σχολείου, μοιράστηκε στους μαθητές το ερωτηματολόγιο εισόδου στο πρόγραμμα eTwinning Brain Team 3 το οποίο αφου μεταφράστηκε προφορικά , απαντήθηκε από τους μαθητές. Στο ερωτηματολόγιο αυτό οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικού περιεχομένου αναφορικά με τις προσδοκίες τους από τη συμμετοχή τους στο οικείο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

IMG 4135 IMG 4142

Δηλώσεις γονέων για συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα eTwinning Brain Team – 3

IMG 4152 Parents Permission Papers

Έναρξη προγράμματος eTwinning Brain Team – 3

Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη του προγράμματος eTwinning με τίτλο Brain Team – 3 στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων μεταξύ χωρών της ΕΕ ή/και χωρών υπό ένταξη στην ΕΕ και έχει ποικιλόμορφη θεματολογία. Το πρόγραμμα στο οποίο ενταχθήκαμε αφορά τα παιχνίδια ευφυίας.

Τα παιχνίδια ευφυΐας είναι ο ιδανικός τρόπος ώστε τα παιδιά να δράσουν παράλληλα με τη γνώση με βάση τις αδυναμίες και τα δυνατά τους σημεία με συνέπεια την καλλιέργεια μεταγνωστικών δεξιοτήτων και διαμόρφωση στρατηγικών. Οι μαθητές μέσα από την ανάπτυξη στρατηγικών διαμορφώνουν κριτική σκέψη και εξελίσσονται τόσο γνωστικά όσο και ως προσωπικότητες. Άλλωστε, η διάδραση και η συμμετοχή σε παιχνίδια ευφυΐας ενισχύει το ενδιαφέρον και την συγκέντρωση της προσοχής των μαθητών με άμεσο αντίκτυπο καο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση