Βουλή των Ελλήνων

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Τήνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με τους γονείς τους και την εκπαιδευτικό Δαλαμήτρου Βαΐα.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου παρακολουθήσαμε τις εκθέσεις Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, Κυπριακής Τέχνης και Κυκλαδικής Τέχνης. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν 3.000 αντικείμενα Κυκλαδικής, Αρχαίας Ελληνικής και Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης, μαρτυρίες πολιτισμών που άνθισαν στο χώρο του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου από την 4η π.Χ. χιλιετία έως περίπου τον 6ο αιώνα μ.Χ.

Έπειτα, επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων, όπου απολαύσαμε μια υπέροχη ξενάγηση στους χώρους της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τέλος, βγαίνοντας από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακολουθήσαμε την αλλαγή της φρουράς των Ευζώνων μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η εκπαιδευτική εκδρομή μας στην Αθήνα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν από κοντά μοναδικά μνημεία και ιστορικούς χώρους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πύργου Τήνου και το ταξιδιωτικό γραφείο TINOS G.K. με επικεφαλής την κ. Τζωρτζίνα Καράγιωργα για την υπέροχη συνεργασία !!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση