Επίσκεψη στην Δημοτική βιβλιοθήκη του Πύργου

Λίγα μέτρα μόνο από το σχολείο μας βρίσκεται η δημοτική βιβλιοθήκη του Πύργου. Η βιβλιοθήκη αυτή είναι η μοναδική στην ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων.  Έχει αρκετά παιδικά κι εφηβικά βιβλία αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια. Τα απογεύματα αποτελεί  πόλο έλξης για τους μαθητές που σιγά σιγά μπαίνουν στο κλίμα της έρευνας και της μελέτης σε χώρο βιβλιοθήκης.

   

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, κύριος Βαγγέλης Αντωνάκης υποδέχτηκε την ΣΤ τάξη και αφού γράψαμε τα ονόματά μας στο βιβλίο των επισκεπτών, μας μίλησε για το σημαντικό ρόλο της Δημοτικής βιβλιοθήκης για ένα τόπο`, πως βρίσκουμε τις πληροφορίες που θέλουμε, πως είναι ταξινομημένα τα βιβλία, για τα πνευματικά δικαιώματα και για το πως δανειζόμαστε ένα βιβλίο.

     

Ο χώρος είναι πανέμορφος, διακοσμημένος με πολύ γούστο. Θα ήταν όμως πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης να αποκτήσει πρόσβαση στο ίντερνετ και νέα βιβλία.

         

Με την πρόσβαση στο ίντερνετ οποιοσδήποτε μαθητής θέλει να κάνει μια έρευνα για το μάθημα του  θα μπορεί να μπαίνει σε μια από τις χιλιάδες βιβλιοθήκες του κόσμου που έχουν ψηφιοποιήσει τα βιβλία τους και είναι προσβάσιμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Με τα νέα βιβλία ειδικά οι μικροί  μαθητές θα μπουν στο κλίμα της λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης, θα μάθουν να κάνουν ησυχία και να σέβονται όποιον διαβάζει.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αντωνάκη για την ξενάγηση και την εκτενή ενημέρωση