ΒΙΒΛΙΟΑΓΚΑΛΙΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΡΟΜΕΣ

Στις 12-4-24 το Δημοτικό σχολείο Πύργων σε συνεργασία  με το 8ο Δημοτικό σχολείο Έδεσσας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, πραγματοποίησε την δράση <<Βιβλιοαγκαλιές-Βιβλιοεκδρομές>>στα πλαίσια του προγράμματος  φιλαναγνωσίας.

 

Οι μικροί μαθητές των δύο τάξεων της πρώτης του 8ο Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας με τους δασκάλους όπως επίσης και τις υπεύθυνες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, επισκέφτηκαν το σχολείο όπου οι μαθητές τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Τους έδειξαν τους χώρους του σχολείου και τους προσέφεραν καλαθάκια με σοκολάτες που κατασκεύασαν  οι ίδιοι όπως επίσης και άλλα εδέσματα.

 

Στην συνέχεια, ακολούθησε διαδικτυακή συνάντηση  με την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού και με την Κ.Αγγελική Χαλκιοπούλου η οποία έκανε μια μικρή αναφορά στην ιστορία της βιβλιοθήκης και ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της. Τέλος διάβασε ένα παραμύθι στους μικρούς μαθητές <<Βιβλιογκαλιά  με τον μικρό Οδυσσέα>>

 

Έπειτα τα δύο σχολεία χωρίστηκαν σε ομάδες όπου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πύργων αντάλλαξαν 40 μήλα με 40 βιβλία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Έδεσσας. Έγινε μια όμορφη αφήγηση παραμυθιού από την Κ.Σοφία Καλμανίδου.

 

Στο κλείσιμο της δράσης μαθητές και εκπαιδευτικοί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την δημιουργική συνεργασία απομακρυσμένων μεταξύ τους σχολείων και βιβλιοθηκών με στόχο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι αναγνωστικές αυτές κοινότητες προκειμένου να κάνουν μια βιβλιοαγκαλιά.

 

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων όπως επίσης και τις υπεύθυνες της δημοτικής βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας για την όμορφη αυτή δράση και την άψογη συνεργασία μεταξύ τους.

 

Κυριακή  Χατζοπούλου