Αριστεία Global School Alliance για το Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας

Το σχολικό έτος 2022-2023 συμμετείχε στη παγκόσμια συμμαχία υπό τη σκέπη  της Global  School Alliance με τίτλο:

«Let’s make a better world!»  Global project 2022-2023

 

Κίνητρο ίδρυσης του έργου

«Let’s make a better world!» Global project 2022-2023

Παγκόσμιο συμμαχία υπό τη σκέπη  της Global  School Alliance με τίτλο: ” Let’s make a better world “

            

Κίνητρο ίδρυσης του έργου

Προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο κύριος στόχος αυτού του έργου ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα όλων μας  μέσω των σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών.

Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις τους, πειραματίστηκαν με τα στοιχεία της φύσης κι έμαθαν γι αυτά ,έμαθαν για την κλιματική αλλαγή, προτείναν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, για  καλύτερη ποιότητα ζωής και  μοιράστηκαν  τις ιδέες και τη δουλειά τους για την ειρήνη, τη φιλία, τα ανθρώπινα δικαιώματα ερχόμενα σε επαφή με παιδιά από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη. Με αυτό το οικολογικό έργο  τονίσαμε επίσης τις πολιτισμικές διαφορές και ομοιότητες. Η οικολογική βάση ήταν η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία.

Ιδρυτής και συγγραφέας του έργου ήταν από Ελλάδα η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Τρικάλων Μαγκιώση Άννα και συνιδρυτής ο καθηγητής Πληροφορικής Muhammad Idrees από το Goverment Boys High School Jajjah abbsian of khanpur in Pakistan

Το σχολείο μας, το Δημοτικό σχολείο Πύργων, ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μάγκου Νατάσα.

To έργο ένωσε  190 εκπαιδευτικούς και 54 χώρες από όλο τον κόσμο που μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τα παγκόσμια προβλήματα και παρουσίασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε σχολείο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου μέσα από  παρουσιάσεις η ταινίες! Στο τέλος του έργου δόθηκε πιστοποιητικό αριστείας μόνο στους συμμετέχοντες σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του προγράμματος «Let’s make a better world!» Global project 2022-2023.

 

 Χώρες που συμμετείχαν:

Ελλάδα, Πακιστάν, Aγγλία, Λετονία, Λιθουανία, Ινδία, Ουγκάντα, Νιγηρία, Κίνα, Ινδονησία, Νεπάλ, Καλιφόρνια, Βιρμανία, Αραβικά Εμιράτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Αιθιοπία, Μολδαβία, Τζαμάϊκα ,Φιλιππίνες, Αγρεντινή, Τανζανία, Περού, Ρωσία, Μπαγλαντές, Καμερούν, Καζακστάν, Γκάνα, Αίγυπτος, Τουρκία, Ταυλάνδη, Ρουμανία, Κροατία, Τυνησία, Μαρόκκο, Κύπρο, Ταϊβάν, Μεξικό, Γκάνα ,Ρουάντα ,Καλιφόρνια (USA),Oυκρανία, Ζάμπια, Ομάν, Νορβηγία, Σαουδική Αραβία Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία.

Στόχοι του έργου

– Γνωριμία με  τον φυσικό κόσμο (τα ζώα και τα φυτά, τα τέσσερα στοιχεία – τον κίνδυνο και τις δυνατότητες τους)

– Απόκτηση  προσωπικής ευαισθησίας για όλα τα είδη ζωής

– Κλιματική αλλαγή -Δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

– Γνωριμία με  τα περιβαλλοντικά προβλήματα και  πιθανές λύσεις

– Ανάπτυξη θετικών  στάσεων για την πρόληψη και επίλυση μελλοντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων

– Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων

– Γνωριμία με την κληρονομιά και τον πολιτισμό άλλων ευρωπαϊκών εθνών

– Ανθρώπινα δικαιώματα

– Κατανόηση  ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γνωριμία με τον τρόπο ζωής τους,

– Αποδοχή  της ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας  και  κοινή συνύπαρξη όλων των λαών με κοινό μέλλον, ενισχύοντας έτσι την παγκόσμια ταυτότητα τους.

Με αυτό το έργο ευελπιστούμε  να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των μαθητών, της οικογένειας, αλλά και της τοπικής  και παγκόσμιας κοινότητας.

Let’s make a better world! All together we can! Anna

 

Anna Magkiosi

Ambassador Pro 

Global School Alliance

 

EXELLENDE ANASTASIA MAGKOU PRIMARY SCHOOL OF PYRGON OF GREECE

 

END WORLD΄S LAGERST LESSON Awarded to Primary school of Pyrgon Greece

OUDOR ACTIVITIES Awarded to Primary school of Pyrgon Greece