Δοκιμαστικό άρθρο

Εδώ θα αναρτήσουμε υλικό για το πρώτο άρθρο του σχολείου.

Εδώ γράφω το κείμενο για ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Οδηγίες για την δημιουργία ιστολογίου



Λήψη αρχείου

Τα Σκούρβουλα είναι χωριό της επαρχίας Καινούργιου, και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα με 428 κατοίκους το 2001 . Υπάγεται στο Δήμο Μοιρών και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μέτρων, στις νότιες υπώρειες του όρους Σανίδα, με πανοραμική θέα προς την πεδιάδα της Μεσαράς. Απέχει από το Ηράκλειο περί τα 60 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την ελαιοκομία. Ο κύριος ναός των Σκουρβούλων είναι αυτός της Υπαπαντής. Υπάρχουν επίσης τα εξωκλήσια της Αγίας Άννας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου, Της Αγίας Ειρήνης, Και των Αγίων Πάντων. Το χωριό πανηγυρίζει στις 2 Φεβρουαρίου. Λειτουργεί νηπιαγωγείο.

Εγκύκλιο για τη χορήγηση μακροχρόνιων αδειών σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σε εφαρμογή του νέου νόμου 4926/2022 (άρθρο 125)

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Με νομοθετική διάταξη θεσπίστηκε ο έγκαιρος χρονικός προγραμματισμός της υποβολής αιτήσεων αδειών για τις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης γνωρίζουν εκ των προτέρων το λόγο της αιτούμενης άδειας, όπως συμβαίνει για τις άδειες με ή χωρίς αποδοχές σχετικά με την ανατροφή τέκνων, την ειδική προστασία της μητρότητας, τις διευκολύνσεις για οικογενειακούς λόγους και την υπηρεσιακή εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι διατάξεις του άρθρου 125 (Προγραμματισμός χορήγησης αδειών σε εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) του ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82 Α ́/20.04.2022) ορίζουν ότι:

4 μάρτυρες