Διαδραστική διαδικτυακή ξενάγηση της Γ΄ τάξης στο πλωτό μουσείο “Νεράιδα” (11/04/2024)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά διαδικτυακή περιήγηση, στους χώρους του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα.

Είναι το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερα ταξίδια, στον Αργοσαρωνικό, το Ναύπλιο, το Λεωνίδιο και τον Πειραιά, και ο μόνιμος τόπος ελλιμενισμού του είναι η Μαρίνα του Φλοίσβου, κοντά στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπου βρίσκονται, επίσης, ελλιμενισμένα το Θωρηκτό Αβέρωφ, το αντιτορπιλικό «Βέλος»-Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, η Αθηναϊκή Τριήρης «Ολυμπιάς», το ιστιοφόρο «Ευγένιος Ευγενίδης», το καλωδιακό ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος», και το ιστιοφόρο πέραμα «Ευαγγελίστρια».

Τα παιδιά ανακάλυψαν παλιά και νέα αντικείμενα σχετικά με τα θαλασσινά ταξίδια, γνώρισαν την ιστορία του πλοίου, συζήτησαν για τα μέλη του πληρώματος με τους ρόλους του καθενός, ενώ εξέφρασαν απορίες και έκαναν σχόλια.

Επίσης, συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες σχετικές με το ταξίδι, τη θάλασσα, τα καράβια, την επικοινωνία, τις μεταφορές και τις αναμνήσεις του πλοίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας στην ιστοσελίδα https://www.neraida.org/el