Κανονισμός Λειτουργίας 2020-21

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού   ο κανονισμός λειτουργίας του σχολείου μας για το Σχολικό έτος 2020-21  διαμορφώνεται ως εξής

  1. Κατά τη διάρκεια της παραμονής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σχολείο είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  2. Οι μαθητές μας θα εισέρχονται στο σχολείο με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών υπηρεσίας μεταξύ 08:00 και 08:15 και θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους. Η πρωινή προσευχή στο προαύλιο δεν θα γίνεται, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των παιδιών. Οι μαθητές κατά την είσοδό τους θα φορούν μάσκα.
  3. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α. Το παγουρίνο τους με νερο.

β. Το δεκατιανό τους.

γ. Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντηλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).

δ. Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες.

ε. Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

3.Μετά την είσοδο των μαθητών στο σχολείο και πριν την είσοδό τους στην αίθουσα διδασκαλίας, θα γίνεται χρήση αντισηπτικού υγρού και οι μαθητές θα κάθονται στο θρανίο τους.

4.Οι διδακτικές ώρες τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σχολείου, θα αφιερωθούν στην εκπαίδευση/ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, και τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες και υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.

5.Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί με τα θρανία σε μετωπική διάταξη(όλα κοιτούν προς τον πίνακα), ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες.

6.Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα κάθεται σε σταθερή θέση που θα του υποδεικνύεται από τον εκπαιδευτικό.

7.Τα παράθυρα και οι πόρτες θα παραμένουνανοικτά

8.Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών.

9.Ο κάθε μαθητής/τρια θα κάνει χρήση αποκλειστικά και μόνο των δικών του ειδώνγραφικής ύλης (μολύβια ,τετράδια κλπ), καθώς και μάσκας.

10.Το προαύλιο θα οριοθετηθεί κατά τρόπο, ώστε κάθε τάξη να έχει τον χώρο όπου θα κάνει διάλειμμα. και οι μαθητές θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος.

11.Οι μαθητές /τριες θα πρέπει να προσπαθούν να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του διαλλείματος και να υπακούουν στις συστάσεις του εφημερεύοντος εκπαιδευτικού.

12.Δεν επιτρέπεται το παιχνίδι με μπάλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μεταφέρεται από χέρι σε χέρι.

13.Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές μπορούν να μην φορούν τη μάσκα τους.

14.Κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές μπορούν να μην φορούν τη μάσκα τους.

15.Στην απευκταία περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίσει συμπτώματα του covid- 19 ή άλλης ασθένειας τηρείται το απαιτούμενο πρωτόκολλο και ο/η ασθενής μεταφέρεται, σε αίθουσα κενή, καλά αεριζόμενη ως την άφιξη του γονέα. Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα covid – 19, ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας θα πρέπει να ελέγχεται ιατρικά το συντομότερο δυνατό.

16.Κατά την έξοδο από το σχολείο οι μαθητές θα αποχωρούν ανά τμήμα ως εξής:

α. Οι μαθητές των  τάξεων που μεταφέρονται με το λεωφορείο στην διαδρομή Ξηρόλοφος- Κυρά – Παναγιά- Καρβουνάρι, με τα ταξί και μετά οι μαθητές που μεταφέρονται με τους γονείς.

β.  Οι μαθητές των όλων τάξεων που μεταφέρονται με το λεωφορείο στην διαδρομή Ξηρόλοφος- Χρυσαυγή-Προδρόμι- Ζερβοχώρι.

γ. Παρακαλούνται οι γονείς να στέκονται σε απόσταση από την έξοδο, να μην εμποδίζουν τα μεταφορικά μέσα (λεωφορείο, ταξί), να κρατούν αποστάσεις και να αποχωρούν αμέσως μετά την παραλαβή του μαθητή/τριας για να μην γίνεται συνωστισμός.

17.Οι γονείς θα παραμένουν έξω από το προαύλιο. Η είσοδος στον χώρο του σχολείου σε ώρες μαθήματος, δεν επιτρέπεται σε κανένα γονέα. Κατά συνέπεια κανείς δεν εισέρχεται στο σχολείο για να φέρει οτιδήποτε στους μαθητές.

18.Επίσης, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη οποιουδήποτε τρίτου ατόμου στο σχολικό χώρο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

19.Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα σχετικά με τα παιδιά τους, τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Πιστεύουμε ότι με την προσοχή, την καλή συνεργασία όλων μας και την προσήλωση στην πρόοδο των μαθητών μας θα διανύσουμε μια δημιουργική και προπάντων ασφαλή χρονιά!!!

 

Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος διδασκόντων