Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ε.Ο.Π.Α.Ε., σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου, πραγματοποίησε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 μια ανοιχτή συζήτηση για γονείς- κηδεμόνες με θέμα «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας», στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σαβίνα της Ενορίας Ευαγγελίστριας Πορτοχελίου.
Αυτοεκτίμηση είναι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας που αποκαλύπτει αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με την εικόνα μας. Αν είναι θετική, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση. Αν είναι αρνητική, γεννά πόνο και απογοήτευση!
Οι γονείς αποτελούν τους «καθρέφτες» οι οποίοι αντανακλούν στα παιδιά τις ικανότητες τους, βοηθώντας τα με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.
Επειδή η αυτοεκτίμηση είναι η απόσταση ανάμεσα στον εαυτό που το παιδί έχει και τον εαυτό που θα ήθελε να έχει, ας συμμαχήσουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε γύρω από το παιδί προκειμένου να μειώσουμε αυτή την απόσταση για να κάνουμε παιδιά ευτυχισμένα και χαρούμενα.
Την συζήτηση συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.