Άρθρα ανά μήνα: Δεκέμβριος 2024
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου μας
Ευχαριστήριο στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Εκ μέρους των μαθητών και του Συλλόγου Διδασκόντων, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου, Ντέρτη Μαρία-Αγγελική, ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και ιδιαιτέρως τον κο Ιωάννη Τυρλή-Μαθηματικός και Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας- για την πρωτοβουλία του να χορηγηθούν στο ΔΣ Πορτοχελίου βιβλία Μαθηματικών αλλά και περιοδικά που στοχεύουν στον εμπλουτισμό των μαθηματικών γνώσεων όλων των μαθητών του σχολείου μας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Χριστουγεννιάτικη κατασκευή από τους μαθητές του Α1!
Ευχαριστήριο στις εκδόσεις ¨Μπάρλας¨
Εκ μέρους των μαθητών και του Συλλόγου Διδασκόντων, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου, Ντέρτη Μαρία-Αγγελική, ευχαριστεί θερμά τον κο Μπάρλα Παναγιώτη, για την πρωτοβουλία του να χορηγηθούν στο ΔΣ Πορτοχελίου βιβλία Μαθηματικών μαζί με τις λύσεις τους για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.
Η δωρεά αυτή συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας καθώς και στην αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους.
Ευχαριστούμε θερμά!
Ενεργός συμμετοχή των μαθητών και των γονέων του ΔΣ Πορτοχελίου στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών συγκέντρωσης τροφίμων και προσφορά τους στην Αλληλεγγύη
Μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας για συγκέντρωση τροφίμων και προσφορά τους στον φορέα ¨Αλληλεγγύη¨ του Δήμου Ερμιονίδας. Τα τρόφιμα θα στηρίξουν το συσσίτιο συμπολιτών μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Οι μαθητές μπήκαν στη διαδικασία κατανόησης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας με το να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας. Ευχαριστούμε την κα Στάπα Μαρία, Αντιδήμαρχο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, για τη συνεργασία με το σχολείο μας.
Ευχόμαστε από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Στ΄ στο Ναύπλιο-Κυνήγι ιστορικού θησαυρού 12/12/24
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό «Κυνήγι Ιστορικού Θησαυρού» μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Τα παιδιά, στην αρχή, περιηγήθηκαν στην πόλη, γνώρισαν την ιστορία της, περπάτησαν μέσα στα γραφικά σοκάκια της και στο τέλος, λύνοντας γρίφους, ανακάλυψαν τον ιστορικό θησαυρό του Ναυπλίου. Μέσα από αυτό το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές διασκέδασαν, απέκτησαν γνώσεις και ανέπτυξαν δεξιότητες όπως συνεργασία, ομαδικότητα και κριτική σκέψη. Ευχαριστούμε πολύ για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και την άψογη συνεργασία τον «Εκπαιδευτικό Οργανισμό Άγω» που χάρισε στα παιδιά αυτή την αξέχαστη και πολύ όμορφη εμπειρία!!!


























