Άρθρα ανά μήνα: Δεκέμβριος 2023
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με άρωμα Αγάπης
Η λέξη της εβδομάδας ΑΓΑΠΗ.
Αυτό μας έδειξαν οι μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πιτσιδίων μέσα από τις δράσεις τους.
Χριστούγεννα είναι κάθε μέρα.. Χορός και τραγούδι είναι κάθε μέρα.. Αγάπη είναι κάθε μέρα..
Με τις καλλιτεχνικές ικανότητές τους μας διασκέδασαν και μας έδωσαν το μήνυμα Αγάπης και Μεγαλοδωρίας..
Οι μικροί ηθοποιοί του Νηπιαγωγείου με το δρώμενό τους αναφέρθηκαν στη γέννηση του Χριστού .
Οι μαθητές των Α,Β,Γ,Δ τάξεων μας διασκέδασαν με τις θεατρικές και χορευτικές τους ικανότητες ,βάζοντας τη “Μπουγάδα του Αϊ Βασίλη”.
Η Ε τάξη μας μύησε σε αγγλόφωνα ακούσματα και η Στ τάξη έδωσε το μήνυμά του ξεχασμένου Χακίμ από την Αφρική!
Συγχαρητήρια στα παιδιά που μας έδειξαν πως Χριστούγεννα θα είναι πάντα..αρκεί να στεκόμαστε καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι!!
Ευλογημένα Χριστούγεννα!!!
Ταξίδι στο Πλανητάριο
Ταξίδι στο διάστημα πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιτσιδιων μέσα από το μαγευτικό παράθυρο που τους άνοιξε το Πλανητάριο Ηρακλείου στον κόσμο των άστρων.
Ερχόμενοι σε επαφή με την επιστημονική πραγματικότητα, οι μαθητές περιπλανήθηκαν στο Ηλιακό Σύστημα, είχαν ολιγόλεπτες πτήσεις σε όμορφους αστερισμούς και ανακάλυψαν σπουδαία κοσμικά μυστήρια.
Εξερεύνησαν το αέναο και αχανές Σύμπαν και μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια ενημερώθηκαν για φυσικά φαινόμενα και νόμους.
Τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα και η εμπειρία αξέχαστη!!
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ
Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιτσιδίων μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, οργανωμένου παιχνιδιού, καλλιτεχνικών και αθλοπαιδιών, συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας και καταπολέμησης στερεοτύπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας.