ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΙΑΤΡΙΚΗΣ                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ                                                                                                          05 Απριλίου 2016

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 24, Τ.Κ. 115 27 ΑΘΗΝΑ                                                    

ΤΗΛ.: 210 – 77.26.814, 210 – 77.26.815                                                 

FAX: 210 – 77.99.646                                                                                        

 E-mail:  fkp@otenet.gr

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Στις 20 Μαρτίου έφθασε η Ομάδα των Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών στην περιοχή της Καλλονής Λέσβου, με στόχο την διενέργεια προληπτικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, παιδιών και ενηλίκων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεχθήκαμε τους πρώτους επωφελούμενους, παιδιά κι ενήλικες. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας εξετάστηκαν οι ενήλικες και στο Δημοτικό Σχολείο τα παιδιά, από βρέφη έως και και έφηβοι Β΄Λυκείου. Εξετάστηκαν  παιδιά και ενήλικες από Πέτρα, Μόλυβο, Σκουτάρο, Στύψη, Μήθυμνα, Σκαλοχώρι, Φίλια. Το Πρόγραμμα τηρήθηκε με συνέπεια. Εξετάστηκαν 360 παιδιά και 200 ενήλικες. Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και παραπέμφθηκαν 6 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Π. Α. Κυριακού για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Το σύνολο των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά και ενήλικες ανέρχεται στις 3.174. Σε γενικές γραμμές, η υγεία των παιδιών ήταν σε καλή κατάσταση.

Επόμενος στόχος μας είναι η διερεύνηση αιτιών του αυξημένου ποσοστού παιδιών με προβλήματα θυρεοειδούς και παχυσαρκίας.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ηλεκτρισμένη. Οι κάτοικοι αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση την οποία δεν επέλεξαν και που αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα τόσο σε θέματα υγείας όσο και στο κοινωνικο/βιοτικό τους επίπεδο. Οι δομές υγείας αδυνατούν πολλές φορές να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πρόληψης, αφενός μεν εξαιτίας των κενών στελέχωσης που υπάρχουν, αφετέρου δε, με τον όγκο δουλειάς που έχει προστεθεί λόγω των γεγονότων. Η Πολιτεία- εμείς οι ενεργοί πολίτες – εθελοντές – Μ.Κ.Ο. μοιάζει να έχουμε χάσει το μέτρο και να έχουμε ξεχάσει τις ανάγκες του άνεργου, του ανασφάλιστου και εν γένει του πληθυσμού που επλήγη από την κρίση. Έχουν κι αυτοί ίσα δικαιώματα. Αλληλεγγύη προς όλους λοιπόν με μέτρο.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στην Περιφέρεια για την Υποστήριξή τους αλλά ιδιαιτέρως πρέπει να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας, Κα Αναστασιάδου, για τον άψογο συντονισμό και το ενδιαφέρον της προκειμένου να εξεταστούν και τα παιδιά των άλλων δημοτικών κοινοτήτων. Σπάνια συναντούμε τόση Υποστήριξη. Κυριολεκτικά ήταν δίπλα μας συνεχώς. Όλοι εμείς οι εθελοντές την ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε και το Σύλλογο Γονέων από το σχολείο της  Πέτρας καθώς και το τοπικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο για τις δωρεάν εξετάσεις που προσεφέρθη να διενεργήσει.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς αυτής της Εκστρατείας, τη LIDL HELLAS ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ που Υποστηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά όλες τις Εκστρατείες μας, τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την Υποστήριξη της συγκεκριμένης Εκστρατείας, την ALPHA BANK για το Πρόγραμμα DOCTOR CLOWN και το ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑ για την πολυετή Υποστήριξή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *