Επιστρέφουμε στο σχολείο με ασφάλεια !

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ- COVID-19

FA418BD5 9F46 47C4 94B2 9A74308B5E0A

Αγαπητοί γονείς
Με την έναρξη και πάλι των μαθημάτων θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα εξής:
-Διαβάστε προσεκτικά την υπουργική απόφαση σχετικά με τα πρωτόκολλα που ισχυουν στα σχολεία για τον Covid-19 με τα οποία επιστρεφουμε από Δευτέρα 10/01/2022
-Την πρώτη εβδομάδα, όπως θα διαβάσετε, πρέπει να κάνετε τρία self tests αντι για δυο.Το πρώτο το κάνετε Κυριακή 9/1, το δεύτερο Δευτέρα 10/1 και το τρίτο την Πέμπτη 13/1.Από τη δεύτερη εβδομάδα ισχυει ότι και παλαιότερα με δυο self tests για κάθε μαθητή Δευτέρα κ Πέμπτη.
-Φροντίστε να δηλώνετε εγκαίρως τα παιδιά στο edu pass δηλαδή αποβραδίς η έως κ τις 7.55 το πρωί, διαφορετικα θα έχουμε πρόβλημα στο να επιτρέψουμε να μπουν στο σχολείο εφόσον δε θα φαίνονται στη λίστα.Η λίστα εκτυπώνεται μια φορά στις 7.55 προκειμένου να την έχουν οι εφημερεύοντες που ελέγχουν την προσέλευση.
-Πλέον κάνουμε τα τεστ εμβολιασμένοι νοσησαντες και μη εμβολιασμένοι.Προσοχή!
-Οι μάσκες των παιδιών να είναι οι κατάλληλες προκειμένου να προφυλαχθούμε όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί με τις οικογένειες μας.Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζουν οι μάσκες καλά στα πρόσωπα των παιδιών διαφορετικα δεν υπάρχει προστασια οποτε και θα κληθείτε από το σχολείο να αντικαταστήσετε τη μάσκα του παιδιού.
-Θα πρέπει να υπάρχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια δεύτερη μάσκα στην τσάντα του παιδιού για να μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε.Δεν υπάρχουν εξτρα μάσκες σχολείο για να αντικαθιστούμε των παιδιών όπως κατα καιρούς έχουμε κάνει και δεν προβλέπεται.Είναι υποχρέωση μας ως γονείς να φροντίσουμε γι αυτό.
-Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα σε περίπτωση που υπάρχουν τα οποία συμπτώματα στο παιδί η νοσεί κάποιος στενός συγγενής προκειμένου να πράξουμε τα δέοντα.
-Αποφεύγετε να στέλνετε τα παιδιά  όταν δε νιώθουν καλά σχολείο και να σας παίρνουμε τηλέφωνο το πρώτο μισάωρο που ξεκιναμε τα μαθήματα για να επιστρέψει το παιδί σπιτι γιατί δε νιωθει καλά.
-Να σηκώνετε τα τηλέφωνα και τα κινητά όταν βλέπετε το τηλέφωνο του σχολείου γιατί μπορεί ανα πασα στιγμή να προκύψει μια αδιαθεσία είτε λόγω κορωνοϊού  είτε για άλλο λόγο.Είναι σημαντικό να μπορούμε να σας βρούμε άμεσα.
-Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορια καλό είναι να καλείτε το Σχολείο να σας ενημερώσει και να σας απαντήσει.Μην παίρνετε απαντήσεις από άλλους γονείς ή από μέσα κοινωνικής δικτυώσης τα οποία μπορεί να σας αποπροσανατολίσουν.
Παρακαλούμε πολύ να είμαστε όλοι συνεπείς  για να συνεχίσει δια ζώσης και με ασφάλεια η υπόλοιπη χρόνια και για εσάς και για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους
Ευχαριστουμε!

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 13/1 στο συνεδριακό της Πέτρας θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid tests στα παιδιά.Είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι και να προλάβουμε καταστάσεις γι αυτό προτρέπουμε όλους τους γονείς να πάνε με το παιδί τους.Για την ώρα και για άλλες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από τη σελίδα της κοινότητας ή του Δήμου.
Εδώ να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ.Παλαιοπανη, τον αντιδήμαρχο κ.Παππο και τον κύριο Αξη για τη βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *