Αρχική » 2021 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2021

Άρθρα κατά κατηγορία

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων.

Χριστός Ανέστη.

Τη Δευτέρα 10 Μαϊου ανοίγουν τα σχολεία με τη διενέργεια self tests (αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με τον ΑΜΚΑ του μαθητή ή της μαθήτριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των γονέων/κηδεμόνων. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Κάθε βδομάδα δικαιούστε 2 τεστ. Για την πρώτη εβδομάδα το πρώτο τεστ το παραλαμβάνετε από την Τετάρτη 5/5/2021 έως και το Σάββατο 8/5/2021. Το δεύτερο τεστ θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5. Το πρώτο τεστ θα γίνεται την Κυριακή το βράδυ και το δεύτερο την Τετάρτη το βράδυ.

Μετά τη διενέργεια του τεστ και την έκδοση του αποτελέσματος, μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγετε την κατηγορία “Σχολική Κάρτα για Covid-19”. Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet γίνεται η διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνεται. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, απλά συμπληρώνετε χειρόγραφα τα στοιχεία με τη σειρά που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Ο μαθητής ή η μαθήτρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα στον εκπαιδευτικό και τη φέρει μαζί του/της μέχρι να τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς ή την Προϊσταμένη. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς/κηδεμόνες μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Αν το τεστ βγει αρνητικό, εκδίδεται από τη δημόσια δομή σχετική βεβαίωση για να μπορέσει ο μαθητής ‘η η μαθήτρια να επιστρέψει στο σχολείο.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει ένα κατατοπιστικό βίντεο με οδηγίες για τη διενέργεια του τεστ.
Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δε γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.
Καλή αρχή.
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση