Οδική ανασφάλεια

0

Συγγραφέας: ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ | Κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ | , στις 11-06-2023

Πόσο ασφαλείς είμαστε όταν κυκλοφορούμε πεζοι, με ποδήλατο ή με οποιοδήποτε άλλο όχημα στους δρόμους;

Ο Δημήτρης Αντωνίου ήρθε στο σχολείο μας και μας απέδειξε με την ίδια την παρουσία του και τις εμπειρίες του ότι δεν έιμαστε καθόλου!

Μέσα από μια συγκινητική αφήγηση μάθαμε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εδώ και 16 χρόνια μόνιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά αλλά και για όλα  αυτά που του δίνουν νόημα τώρα στη ζωή του και δεν είναι άλλα από την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τα άτομα με αναπηρία, αλλά κυρίως  ως προς την εφαρμογή των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

Ο Δημήτρης Αντωνίου μας γέμισε συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος! Ότι όλοι μπορούμε να προσπαθούμε να κυκλοφορούμε έχοντας στο μυαλό μας ότι μια απερισκεψία μπορεί να βλάψει τόσο εμάς όσο και τους άλλους!

Η ψυχική του δύναμη είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από όλη τη σωματική δύναμη που είχαμε όλοι όσοι τον ακούσαμε! Μακάρι τα λόγια του και η παρουσία του να αλλάξει έστω και κάποιους από εμάς, αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές μας!

Τον ευχαρισούμε θερμά για τον χρόνο που αφιέρωσε στο σχολείο μας, τα κόμικ που μοίρασε στους μαθητές και τις μαθήτριές του σχολείου μας. αλλά και τα υπέροχα μηνύματα ζωής που μας έδωσε!

 

3 5412

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση