Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ! Ας αναλάβουμε δράση!

0

Συγγραφέας: ΔΕΡΕΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ | Κατηγορία Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | , στις 03-04-2022

Κλιματική αλλαγή! Φαινόμενο του θερμοκηπίου! Ακραία καιρικά φαινόμενα! Αύξηση της θερμοκρασίας της γης!  Φράσεις και έννοιες που τα παιδιά ακούνε πλέον συχνά και δε γνωρίζουν τη σημασία τους.

Η ευκαιρία ,για να  γνωρίσουν και να διερευνήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής συνδέοντάς το με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δόθηκε στους μαθητές/τριες του Ε1 τμήματος μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και το πρόγραμμα ¨Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει¨ .

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες ενημερώθηκαν  για τις ανθρώπινες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος  προβληματίστηκαν για τις  συνέπειες τους στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και πρότειναν λύσεις και καλές πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από απλές αλλαγές στην καθημερινή ζωή τους.

Όλα όσα ανακάλυψαν κι έμαθαν  τα αποτύπωσαν σε έναν ψηφιακό εννοιολογικό χάρτη της κλιματικής αλλαγής με τις αιτίες και τις συνέπειες  με το online ψηφιακό εργαλείο bubbl.us,  καθώς και σε μια ψηφιακή αφίσα με καλές πρακτικές για την προστασία του κλίματος αξιοποιώντας το online εργαλείο genial.ly.

1αλλαγή Εννοιολογικός χάρτης

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση