Επίσκεψη με περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον!

Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ / Επίσκεψη με περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον!

Την Πέμπτη 11 Απριλίου η Γ΄και Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε μια πολύ όμορφη επίσκεψη στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο ανακύκλωσης ΜΕΛ,όπου ακούσαμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση χαρτιού. Μας εντυπωσίασαν τα τεράστια μηχανήματα του εργοστασίου, οι τόνοι χαρτιού στην αυλή του ,που περίμεναν να ανακυκλωθούν καθώς και η μεγάλη πλεξούδα που υπάρχει μέσα στον κάδο του χαρτοπολτού και αφαιρεί όλα τα πλαστικά μέρη που μπορεί να υπάρχουν σ΄αυτόν.

Μετά πήγαμε στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων . Είναι ένα πολύ όμορφο κτίριο του προηγούμενου αιώνα με μια τεράστια, περιποιημένη αυλή τριγύρω.  Εκεί,όπως μάθαμε, έγιναν το 1912 οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους στους Έλληνες .

Είναι ένα παλιό διώροφο σπίτι , που μόλις μπεις μέσα συναντάς ένα συντριβάνι! Μας εντυπωσίασαν τα όπλα στις βιτρίνες, οι στολές των στρατιωτών , καθώς και οι πίνακες στους τοίχους! Σ΄έναν απ΄αυτούς φαίνεται ένα ελληνικό καράβι που βουλιάζει ένα τουρκικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τρεις τορπίλες! Το κατάρτι αυτού του καραβιού είναι σήμερα ο ιστός της σημαίας στον Λευκό Πύργο! Εντυπωσιακό!!!

Το Μουσείο ήταν το καλύτερο μέρος του κόσμου και δε θέλαμε με τίποτα να φύγουμε!!!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση