Σκέψεις και Συναισθήματα για τη συμμετοχή στο Planet Diversity

Αρχική / eTwinning ΕΡΓΑ / Σκέψεις και Συναισθήματα για τη συμμετοχή στο Planet Diversity

Στις 15 Ιουνίου 2016, κλείνει το eTwinning Έργο Planet Diversity.  Οι μαθητές και η δασκάλα του Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη συμμετοχή τους και τις εμπειρίες τους.

«Το φετινό eTwinning Έργο Planet Diversity ήταν για μένα γεμάτο εκπλήξεις! Οι πιο σημαντικές σχετίζονται με την επίδραση της συμμετοχής των μαθητών στο Έργο.  Ήταν υπέροχο να παρατηρώ την φαντασία τους να ανθίζει, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά τους να μεγαλώνει, τα κίνητρά τους να δυναμώνουν, τον συναισθηματικό τους κόσμο να επεκτείνεται, τους δεσμούς τους να ενδυναμώνονται και τα πρώτα βήματά τους στη δημιουργική χρήση των ΤΠΕ να αποκτούν αυτοπεποίθηση. Πολύτιμα δώρα, που θα θυμάμαι πάντα.

Η συνεργασία με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους από τη Σαρδηνία και την Ελλάδα ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.  Η ανταλλαγή ιδεών, υλικού και δραστηριοτήτων υπήρξε σημαντική και με βοήθησε να επεκτείνω τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου ως δασκάλα.  Η επιτυχία στην επικοινωνία ήταν μια πρόκληση καθώς είμαστε 8 εκπαιδευτικοί (μεγάλη ομάδα!), όμως με την καλή διάθεση όλων των εκπαιδευτικών, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα και με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Η συνεργασία με τις επισκέπτριες του έργου Δρ. Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού (Διάχυση Επιστήμης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Ελευθερία Καραγώγου και Δέσποινα Βασματζίδου (Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγή & Αγγλικών του Δημ. Σχ. Πενταλόφου) επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η συνεισφορά τους στο Έργο ήταν σημαντική και ουσιώδης. Σημαντική ήταν και η αλληλεπίδραση με τις τάξεις Ε’ και Στ1 του σχολείου και το Νηπιαγωγείο Πενταλόφου. Ένα ευχαριστώ στις δασκάλες Ελευθερία Δερέκη και Ειρήνη Μαραγκού, καθώς και στο νηπιαγωγό Αστέριο Φαρμάκη για τις πρωτοβουλίες τους.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη αυτή εμπειρία!

Στέλνω σε όλους και όλες τις καλύτερες ευχές μου»

Μαρία Πανουσιάδου, Ιδρύτρια Έργου – Εκπαιδευτικός τμήματος Δ1

Αφήστε μια απάντηση