Εκδήλωση «Διασκεδάζοντας & Μαθαίνοντας με Συνεργασία»

Αρχική / eTwinning ΕΡΓΑ / Εκδήλωση «Διασκεδάζοντας & Μαθαίνοντας με Συνεργασία»
Στιγμιότυπο οθόνης (50)

Κάντε «κλικ» στην εικόνα για να δείτε την πολυμεσική συλλογική αφίσα.

Την Πέμπτη 21/4/2016, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση συνάντησης συνεργατών «Διασκεδάζοντας & Μαθαίνοντας με Συνεργασία» στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου.  Το Δ1 του σχολείου αρχικά υποδέχθηκε το Α2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου με την υπεύθυνη υλοποίησης και δασκάλα της τάξης  Αρετή Ξένου και το διευθυντή Παράσχο Τσιλικάκη.  Τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι «Ο Μικρός Πρίγκιπας», στερεώσαμε στον τοίχο τα κομμάτια του συλλογικού πόστερ μας και παρουσιάσαμε τις εργασίες μας για το Planet Diversity σε μια ξενάγηση μέσα στην τάξη μας.  Στη συνέχεια οι μαθητές του Α2 παρουσίασαν τα μεταφορικά μέσα που δημιούργησαν για τον Planet Diversity.

Μετά το διάλειμμα υποδεχθήκαμε το Δ1 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με την υπεύθυνη υλοποίησης  Βασιλική Σαζακλίδου και τις επισκέπτριες του έργου μας  κ. Αθηνά Ψάλτη δασκάλα της τάξης και κ.Ελένη Μανδαλαρίδου, καθηγήτρια αγγλικών.  Ολοκληρώσαμε το συλλογικό πόστερ και κάναμε τη δραστηριότητα «Χώρες και πρωτεύουσες της Ευρώπης», όπου όλα τα παιδιά μαζί κόλλησαν τις σημαίες και τις χώρες της Ε.Ε πάνω στο συλλογικό πόστερ.  Ακολούθησαν πολλά παιχνίδια που δημιούργησε η κ. Σαζακλίδου με τους μαθητές της και η επισκέπτρια του έργου μας κ. Καραγώγου για το eTwinning Έργο.  Τα παιχνίδια που παίξαμε ήταν τα εξής: «Ταξιδεύοντας στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα»,  «Αναπνευστικό σύστημα», «Το φίδι», «Το Νευρικό Σύστημα».  Στο διάλειμμα τα παιδιά απόλαυσαν ένα πικνίκ κάτω από τα πεύκα.

Μέσα από όλα αυτά δημιουργήθηκε η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας ανάμεσα σε όλους του συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς!  Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!  Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους!!

http://padlet.com/mariapanous/sxo5jskeogtr

Μαρία Πανουσιάδου, Iδρύτρια-Υπεύθυνη υλοποίησης eTwinning έργου «Planet Diversity» & δασκάλα του Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου

Αφήστε μια απάντηση