ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

Οκτ 202110

                                   ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΓΛΩΣΣΩΝ

Η 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης  , με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια γιορτή  για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και αποτελεί προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενθαρρύνει τους πολίτες να μάθουν πιο πολλές γλώσσες , σε οποιαδήποτε ηλικία ,στο σχολείο ή εκτός του σχολείου  . Σε όλη την Ευρώπη ,800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι  από  τα 47 κράτη μέλη ,ενθαρρύνονται να γνωρίσουν  και άλλες γλώσσες εκτός από την μητρική τους και να τους δείξουν τον σεβασμό που τους αξίζει!

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

1)να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·

2)να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης·

3)να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας ή να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τα παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας, πραγματοποίησαν ένα γλωσσικό ταξίδι, παρέα με τη Λάρα, ένα μικρό κορίτσι που ταξιδεύει σε διάφορες χώρες την Ευρώπης και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε γλώσσας. Αφού έμαθαν τη λέξη «Καλημέρα» και «γεια» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και γνώρισαν την έννοια της πολυπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας, με χαρά μετέδωσαν το νόημα της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, χαρίζοντάς τους τις  αφίσες που δημιούργησαν και τα μπαλόνια πάνω στα οποία έγραψαν τις νέες λέξεις που έμαθαν.

(πηγή πληροφοριών: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx)

 

από κάτω από: ΑΓΓΛΙΚΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων