ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ -ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ

Ιούν 202122

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ -ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ

 

Αγαπημένα μου παιδιά ,

φίλοι μου συναδέλφισσες και  συνάδελφοι ,

αγαπητοί γονείς

Σήμερα φτάσαμε στο τέλος μιας  πρωτόγνωρης σχολικής διαδρομής  που μας στέρησε τις χαρές που παίρναμε τόσα χρόνια από τη σχολική ζωή μας και μας γέμισε ανησυχίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες ,σφυρηλατώντας όμως την αντοχή μας και ατσαλώνοντας την αποφασιστικότητά μας.

Κλείνουμε ακόμα ένα σχολικό έτος που όμως δεν μας αφήνει  τις όμορφες αναμνήσεις που περιμέναμε ,ζώντας σε μια αφύσικη πραγματικότητα.

Αποχαιρετάμε  μια δύσκολη σχολική χρονιά που μας κράτησε μεγάλο διάστημα μακριά από τα θρανία και τη φυσική τάξη αλλά δεν κατάφερε να μας κρατήσει μακριά από τη μάθηση. Με πείσμα ,επιμονή ,υπομονή  και ομοψυχία μαθητών ,γονέων και εκπαιδευτικών καταφέραμε να την κρατήσουμε ζωντανή και να κάνουμε  την εξ αποστάσεως διδασκαλία  μια πρόκληση  μάθησης και  συνάμα ευκαιρία  για να ενισχύσουμε  τις ψηφιακές γνώσεις μας .

Το σχολείο μας με τους ακάματους εκπαιδευτικούς του ,που κράτησαν τις καρδιές τους ανοιχτές  , κλήθηκε  να παίξει ένα καινούριο  υπερόλο, αυτόν της Πολιτικής Προστασίας , με το να καταστρώνει σχέδια διάσωσης ,να  ενημερώνει , να εκπαιδεύει, να μαθαίνει ,να παρακολουθεί ,να  ελέγχει ,να ρυθμίζει ,να στηρίζει και  να αποτελεί  το παράδειγμα της  ορθής λειτουργίας .

Δυστυχώς δεν οργανώσαμε  εκδρομές , δεν πήγαμε  διδακτικές επισκέψεις , δεν χορέψαμε ,δεν τραγουδήσαμε ,δεν γιορτάσαμε ,  δεν χαρήκαμε τη ξενοιασιά του ελεύθερου παιχνιδιού στην αυλή του σχολείου .Δεν μπορούσαμε να αγκαλιαστούμε ,να δούμε το χαμόγελό σας…

Οι  λέξεις πανδημία ,διασπορά, πρωτόκολλα υγειονομικά , ατομική ευθύνη, αυτογνωστικός έλεγχος, άγνωστες ως τώρα ,έγιναν καθημερινά ακούσματα και πρακτικές μας.

Υιοθετήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα , μάθαμε τι σημαίνει να τηρώ τα μέτρα προστασίας ,να φορώ μάσκα σωστά ,να κρατάω αποστάσεις , να σέβομαι και να προστατεύω τον εαυτό μου αλλά και τους γύρω μου . Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μαζί σας μια  δύσκολη υγειονομική κρίση με υπευθυνότητα απέναντι στο σχολείο ,στην οικογένειά ,στην κοινωνία και τα καταφέραμε αποτελεσματικά.

Όμως σταθήκαμε ώριμοι και συνεπείς , ευσυνείδητοι στην ανάγκη αυτή της δύσκολης διαχείρισης με την  υψηλότερη  ατομική ευθύνη που διέκρινε γονείς ,εκπαιδευτικούς, μαθητές.

Ρυθμισμένοι καθημερινά σε αυστηρούς κανόνες και δύσκολα πρωτόκολλα ,κουραστήκαμε , μερικές φορές στενοχωρηθήκαμε ,σίγουρα  δυσκολευτήκαμε, αλλά μετρήσαμε τις αντοχές μας και πολλές φορές τις ξεπεράσαμε  όμως , δεν τα εγκαταλείψαμε και κυρίως δεν παραιτηθήκαμε από αυτό το συνεχή   προκλητικό αγώνα  προστασίας του πολυτιμότερου αγαθού -της ζωής μας .

Νιώσαμε την απειλή της και αυξήσαμε την προστασία με μοναδική υπευθυνότητα και συγκινητική εκ μέρους σας ανταπόκριση .

Σήμερα μπορούμε να πούμε πως, εσείς οι μικροί μαθητές είστε οι μεγάλοι ήρωες αυτής της μεγάλης και άνισης μάχης με τον τόσο  αόρατο εχθρό που αφήνει όμως  ορατά βαριά συμπτώματα και επικίνδυνες  για την υγεία μας συνέπειες.

Βγήκαμε νικητές από αυτή την κρίση ,γιατί κρατήσαμε την ΥΓΕΙΑ μας και κερδίσαμε το στοίχημα της επιβίωσής μας σε ακραίες συνθήκες .  Μετρηθήκαμε  με τον άνισο εχθρό και έτσι ενισχύσαμε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες προσαρμογής μας στα δύσκολα. Ατσαλωθήκαμε και νικήσαμε το φόβο μας και ,το κέρδος είναι πως αποκτήσαμε απαραίτητες και χρήσιμες δεξιότητες για το μέλλον μας.

Τώρα μπορούμε να έχουμε την ικανοποίηση πως καταφέραμε να κρατήσουμε το σχολείο μας  ανοικτό σε όλο το διάστημα της δια ζώσης διδασκαλίας ,  χωρίς να χρειαστεί να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία έστω και ενός τμήματος . Αυτό είναι μια  νίκη ΟΛΩΝ μας , στην  σχολική χρονιά που είχε κύματα πανδημίας με  υψηλή διασπορά του ιού ακόμα και μέσα στο χωριό . Ήταν ένα μάθημα ζωής που μας καλλιέργησε δεξιότητες και συμπεριφορές ,και θα αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον μας .

Ας ελπίσουμε πως όλα αυτά θα καταγραφούν στο  παρελθόν και δεν θα μας απασχολήσουν  στο  μέλλον .Ο ιστορικός θα αποδώσει την πρέπουσα   τιμή στους υγειονομικούς αλλά και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές  ως προστάτες της κοινωνίας .

Όπως τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς μαζί τις αντιμετωπίσαμε και αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έτσι και τις όμορφες στιγμές μαζί θα τις απολαύσαμε κι έχουμε πολλές να περιμένουμε , με πρώτη και καλύτερη τη σημερινή μας μικρή γιορτή.

Με τη σημερινή μας γιορτή θέλουμε να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Να καλωσορίσουμε την  ξενοιασιά του και την ανεμελιά του πάντα τηρώντας  τα μέτρα προστασίας που μάθαμε.

Με μεγάλη λαχτάρα και ανυπομονησία θα περιμένουμε να έρθει και πάλι ο Σεπτέμβρης για να υποδεχτούμε μαζί και τα είκοσι έξι  νήπια στα δύο τμήματα  Α΄ τάξης , και με γεμάτες τις μπαταρίες, να αρχίσουμε και πάλι τη δουλειά στη νέα σχολική χρονιά! Με συναισθήματα συναλληλίας και εθελοντισμού με πίστη και ελπίδα για το αύριο ,ευχόμαστε να προβάλλει με φωτεινότερα χρώματα.

 

Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στους απόφοιτους μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης , που σήμερα γι’ αυτά τελειώνει μια σημαντική περίοδος της ζωής τους, το Δημοτικό Σχολείο, αλλά ανοίγει μια νέα κι εξίσου σπουδαία, το Γυμνάσιο.

Επιτρέψετε να απευθύνω λίγα λόγια στα παιδιά  και των δυο (2) τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, που μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο. Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας αποχαιρετούμε σήμερα, αγαπητά μου ,παιδιά εγώ και οι δάσκαλοί σας στην μικρή αυτή εκδήλωση , που είναι αφιερωμένη σε σας.

Είναι πολλές οι αναμνήσεις σας από τότε που αμήχανα κι ανήσυχα εξάχρονα παιδάκια πρωτοβρεθήκατε στο χώρο του σχολείου μας, σε ένα καινούργιο περιβάλλον, που σύντομα έγινε το δεύτερο σπίτι σας. Και ήταν η αγάπη των δασκάλων σας που γρήγορα σας έκανε να νοιώσετε ασφαλείς και να προσαρμοσθείτε στη σχολική ζωή, να ακολουθήσετε δημιουργικά το δρόμο της γνώσης και της αρετής. Σας μίλησαν για αξίες και ιδανικά -για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ελευθερία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προσπάθησαν να αποκτήσετε υπευθυνότητα, περιβαλλοντική συνείδηση, δημοκρατικό ήθος, αγάπη στον τόπο και σεβασμό στην πολιτιστική του κληρονομιά. Σας ευχόμαστε, από καρδιάς, παιδιά μου, να έχετε υγεία και να  είστε ευτυχισμένοι και καλότυχοι στη ζωή σας.

Να μαθαίνουμε για σας τα καλύτερα και να χαιρόμαστε κι εμείς με την πρόοδό σας. Να βάζετε στόχους υψηλούς και να αγωνίζεσθε για να τους πετύχετε. Το  motto σας να είναι: «Βάλε στη ζωή σου στόχο το αδύνατο, για να φτάσεις τα όρια του δυνατού σου». Να σας διακρίνει η ανθρωπιά, η τιμιότητα, η ειλικρίνεια, η ευγένεια, η αξιοπρέπεια. Να κατακτάτε τη γνώση με κάθε τρόπο για να γίνεστε πιο δυνατοί .

Να θυμάστε πως το αληθινό νόημα της ζωής είναι απλά να δίνετε εσείς  στη ζωή σας νόημα. Να χαιρόσαστε την κάθε σας στιγμή. Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή, κάντε την εσείς να είναι τέλεια.

Η σκέψη μας και η αγάπη μας θα σας συντροφεύει και με χαρά θα θέλαμε να σας βλέπουμε, όποτε οι υποχρεώσεις σας το επιτρέπουν να μας επισκέπτεσθε. Σας ευχόμαστε  καλή πρόοδο, καλή συνέχεια στις σπουδές σας. Να είστε πάντα καλά.

Ας απολαύσουμε τη γιορτή που ετοίμασαν οι ζωντανοί και ανυπόμονοι  μαθητές του σχολείου μας.

Καλή ξεκούραση  , χαρούμενο και ξένοιαστο  καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση με ΥΓΕΙΑ το Σεπτέμβριο.

 

 

Η Διευθύντρια

 

Αναστασία Χανού

από κάτω από: Ενημέρωση Δ/νσης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ -ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων