ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

Τα αδέσποτα  στο Δ.Σ Πέλλας …..και στη ζωή μας !!!  

Απρ 20237

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη  5 Απριλίου 2023

Τα αδέσποτα  στο Δ.Σ Πέλλας …..και στη ζωή μας !!!

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρουσία όλων των μαθητών, εκπαιδευτικών,  γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Από το Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών για τα ζώα και η μέρα αυτή ήταν μια ευκαιρία διάχυσης σε όλο το σχολείο των γνώσεων που έχουν αποκομίσει αυτό το διάστημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους επίτιμους καλεσμένους, κ. Τάσο Πεχλιβανίδη – Κτηνίατρο και την κα. Νικολέτα Χατζηαντωνίου –Εθελόντρια / Μέλος φιλοζωικού σωματείου. Ο κτηνίατρος μέσα από μια σύντομη παρουσίαση αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων, το ποινικό αδίκημα εγκατάλειψης ζώων, την επιτακτική ανάγκη της στείρωσης και έδωσε συμβουλές για τη σωστή ιατρική περίθαλψη και φροντίδα των κατοικίδιών μας.

Στη συνέχεια η κα. Νικολέτα Χατζηαντωνίου μέσα από πραγματικές ιστορίες αδέσποτων ζώων που πέρασαν από το ιατρείο, μας ευαισθητοποίησε όλους για το θέμα και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων βίας και κακοποίησης ζώων.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Β2 χωρισμένοι σε μέλη της φιλοζωικής και αδέσποτα σκυλάκια παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, περνώντας πολλά και ισχυρά μηνύματα στο κοινό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την θεατρική απόδοση του βιβλίου «Ο αδέσποτος Κώστας» του συγγραφέα κ. Μάκη Τσίτα από τα παιδιά της Γ’ Τάξης, η οποία ομολογουμένως είχε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο θεατρικά δρώμενα δημιούργησαν ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς ταυτόχρονα, πετυχαίνοντας το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το σεβασμό προς τα ζώα και την  αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με αυτά.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βγήκαμε όλοι πιο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για την συνύπαρξη  μας  με τους αδέσποτους  βιολογικούς  αδερφούς μας .

 

Από την ομάδα τύπου του Δ.Σ. Πέλλας

 

από κάτω από: Ενημέρωση Δ/νσης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα αδέσποτα  στο Δ.Σ Πέλλας …..και στη ζωή μας !!!      

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων