ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεκ 20225

Σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας πραγματοποιήθηκε μια διαδραστική εκδήλωση- παρουσίαση  αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που έχει καθιερωθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τις εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής του σχολείου, κα. Κυβερνητάκη Ραφαηλία και κα. Γεωργιάδου Αγάθη, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων συνοδεία των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για την αξία της διαφορετικότητας και στην συνέχεια για τις διάφορες δυσκολίες, σύνδρομα, διαταραχές και αναπηρίες παιδιών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις κινητικές δυσκολίες, στα σύνδρομα (Down, Williams, Turner, Crouzon, Asperger), στην τύφλωση,  στην κώφωση, στον αυτισμό, στη νοητική υστέρηση, στις μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ.

Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια που καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση και την κατανόηση- αποδοχή του διαφορετικού. Αποτελούνταν από έξι σταθμούς δραστηριοτήτων σχετικά με την τύφλωση, κώφωση, νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία, αυτισμός/ δυσκολίες στην επικοινωνία και μαθησιακές δυσκολίες.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και στα βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης.

Εικόνες

2

1

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Δεκέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων