ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

Σεπ 202226

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ                                                                                                              PARAPLEGIC ASSOCIATION

& ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ                                                                                                                                    N. PELLAS

ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                            

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 95Β ΤΚ.58100                                                                                           XATZIDIMITRIOY 95B ΤΚ.58100

             ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ                                                                                                                                            GIANNITSA           

      τηλ:23820-81308                                                                                                                                    τηλ: 23820-81308

                       email: syllogos12@yahoo.gr

                Συλλογος Παραπληγικων Πελλας

L.Αριθ. Αποφ. ΔΥΠ/Β1/Φ55 Ατ/11327/14-3-01                                                                             ΦΕΚ 947/24-7-01

Γιαννιτσά.: 23-9-2022

Αρθμ. Πρωτ.: 7160

                                                                                          Προς:     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                                               

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ευχαριστεί θερμά  για τη συμμετοχή σας, τους μαθητές σας, τους δασκάλους, και τους γονείς ούτως ώστε να μπορέσουμε με την συλλογή πλαστικών καπακίων να δώσουμε δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν γιατί είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις στις προνοιακές αρχές.

Σας ενημερώνουμε ότι μέσα από την ανακύκλωση των καπακίων προστατεύετε το περιβάλλον και στηρίζετε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια.

Για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζονται 540.000 καπάκια δηλαδή 1 τόνος.

Η προσπάθεια που κάνετε να συλλέγετε πλαστικά καπάκια  και να μας τα στέλνετε, χάρη στη δική σας βοήθεια και την στήριξη κάποιων μεταφορικών εταιρειών, έχει αποτέλεσμα να βοηθήσουμε πολλά άτομα ανά την Ελλάδα.

Κάθε φορά που έχουμε αποστολή από εσάς αντλούμε περισσότερη δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στην ολοκλήρωση του σκοπού μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

 

 

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ  2021

Ο Σύλλογός μας είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο  Ο24C3ΦΑΝ12016038Ν/0593

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει  έργο συμπληρωματικό της Πολιτείας. Ο Σύλλογος μας έχει εγγεγραμμένα 398 μέλη.

Η δράση του Συλλόγου  για το έτος 2020 είναι :

Συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη μας. Φροντίσαμε να γίνεται ενημέρωση των δικαιωμάτων των αναπήρων και πώς να τα διεκδικήσουν. Όσο για ότι έγγραφα χρειάζονται  για να περάσουν από επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας   συμπληρώνονται από τον  Σύλλογό μας  και  καθοδηγούνται από δικηγόρο-εργατολόγο που συνεργάζεται με τον Σύλλογό μας εντελώς δωρεάν. Στη συνέχεια  ενημερώνουμε είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω  της σελίδας μας που υπάρχει στο facebook σαν ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ, για οποιαδήποτε απόφαση που τους αφορά.

Λύσεις προβλημάτων των μελών του Συλλόγου μας και όλων των ΑΜΕΑ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ  είναι πολλά και όταν προκύπτουν φροντίζουμε να τους  στηρίξουμε και να απευθυνόμαστε στους αρμόδιους φορείς για την λύση τους, είναι Υπουργεία, Δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία, πρόνοια , τράπεζες, Πρωτοδικεία, Δικηγορικοί Σύλλογοι, κ.λ.π. Ενημερώνουμε την Ε.Ο.Κ.Α και την ΕΣΑΜΕΑ για κάθε πρόβλημα και κάποια τα λύνουμε σε συνεργασία μαζί τους.

 Συλλογή πλαστικών καπακίων.  Ο Σύλλογος μας  από το 2010 ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακίων με στόχο να παρέχει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν πρόσβαση στις προνοιακές αρχές. . Μας  προσφέρουν πλαστικά καπάκια από τα σχολεία, νοσοκομεία, δήμοι, κέντρα υγείας, δημόσιες υπηρεσίες , σύλλογοι και σωματεία,ιδρύματα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μεγάλες εταιρείες, αστυνομικά τμήματα, ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια, εκκλησίες, στρατιωτικές μονάδες, και φυσικά πολίτες από διάφορες πόλεις.

Έτσι κάθε χρόνο βάζουμε στόχο με την δραστηριότητα αυτή να συλλέγουμε πλαστικά καπάκια και να δίνουμε ορθοπεδικά είδη σε όσους έχουν ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος βρίσκεται. Για το έτος 2021 δώσαμε 88 ορθοπεδικά είδη σε όλη την Ελλάδα από την συλλογή πλαστικών καπακιών καθώς και με την προσφορά κάποιων ανθρώπων  να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ. Στον Νομό Πέλλας δόθηκαν 24 ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε διάφορα χωριά και  πόλεις. Δώσαμε 5  αμαξίδια ειδικού τύπου, 2 απλό αμαξίδια 1 περπατούρα, 1 ζευγάρι πατερίτσες , 2 αερόστρωματα  αυτά παραδόθηκαν σε άτομα ανασφάλιστα και που έιχαν άμεση ανάγκη . Παραδώσαμε στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  1 συσκευή οξυγονοθεραπείας , 4 πακέτα ουροκαθετήρες , 1 κιβώτιο υποστρώμματα, 1 οξύμετρο, 2 αεροστρώματα και 3 περπατούρες γνωρίζουμε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις και ένα παραπάνω στο δικό μας γιατί τόσα χρόνια είναι δίπλα μας και μας παραδίδουν μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών. Επίσης δώσαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, και τέλος δόθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ 17η Τ.ΟΜ.Υ  1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι αποτέλεσμα από την συλλογή των πλαστικών καπακιών από τους εργαζόμενους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.   Παραδόθηκαν 7 ορθοπεδικά είδη. Αυτά είναι  2 αμαξίδια απλού τύπου,  ζευγάρι  πατερίτσες,  3 αεροστρώματα και 1 πι περπατούρα από την συλλογή πλαστικών καπακιών που πολύ συχνά προσφέρουν δωρεάν στον Σύλλογό μας.

Ηράκλειο Κρήτης.  Στο Ηράκλειο Κρήτης στείλαμε 2  αμαξίδια απλού τύπου.  Οι μεταφορές  των πλαστικών καπακιών και ορθοπεδικών ειδών γίνονται εντελώς δωρεάν από τις μεταφορικές εταιρείες  που εδρεύουν στο νησί  και  είναι συμπαραστάτες μας στο έργο μας.

ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.  Ακόμα μια εξαιρετική συνεργασία  δύο συλλόγων έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.                     Το Σωματείο Αμέα Σητείας με έδρα την Ζήρο παρέλαβε 1 αναπηρικό αμαξίδιο, 1 αερόστρωμα και 1 περπατούρα.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.  Από την συλλογή πλαστικών καπακιών που κάνει ο Δήμος Διόνυσου Αττικής και προσφέροντας στον σύλλογο μας σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών παραδόθηκαν 10 μπαστούνια στήριξης  2 αεροστρώματα και 2 πι περπατούρες.

 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Παραδόθηκε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στον Δήμο Σιθωνίας για να ενισχυθούν αγροτικά ιατρεία της ορεινής  Χαλκιδικής ώστε να εξυπηρετούνται άνθρωποι που έχουν κινητικές δυσκολίες.   Αυτή  προσφορά έγινε  από τον Δήμο που συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα καπακιών  για την υλοποίηση της.  Στην χρονιά που μας πέρασε  ο Δήμος  Αριστοτέλης  Ιερισσού ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακιών και παρέλαβε 1 αναπηρικό αμαξίδιο απλού τύπου, για να παραδοθεί όπου το χρειάζονται. Η συλλογή  καπακιών συνεχίζεται με αμείωτο  ρυθμό.

ΑΘΗΝΑ.  Δώσαμε 3  αναπηρικά αμαξίδια. Από αυτά τα 2  παιδικά αμαξίδια δόθηκαν  στο 12ο /θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΩΝ για τις ανάγκες του σχολείου. Το σχολείο  συλλέγει πλαστικά καπάκια και στέλνει αρκετές ποσότητες στον Σύλλογο μας όπου τα προσφέρουν δωρεάν και κατόπιν εμείς στέλνουμε αμαξίδια και τέλος δώσαμε  1 αμαξίδιο απλού τύπου σε  άπορο και ανασφάλιστο.

ΚΙΛΚΙΣ.  Δώσαμε  5 ορθοπεδικά είδη. Στείλαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο απλού τύπου, 3 αεροστρώματα και  1 ρολέιτορ . Όλα δόθηκαν σε άπορες οικογένειες.

ΣΕΡΡΕΣ.  Δόθηκαν στις Σέρρες  2 ορθοπεδικά είδη. Από αυτά δώσαμε 1 αμαξίδιο απλού τύπου  στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ¨ ΕΛΠΙΔΑ¨,    όπου και το παραδώσανε σε συμπολίτη τους που το είχε ανάγκη άμεσα, και     1 απλό αμαξίδιο για την  στήριξη  άπορης οικογένειας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Παραδώσαμε 12 ορθοπεδικά είδη.  Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Μάρκετ παραδώσαμε     7 απλά αναπηρικά αμαξίδια από την συλλογή πλαστικών καπακιών ,που τα πρόσφεραν σε συλλόγους και κέντρα υγείας. Επίσης δόθηκαν  3 αμαξίδια  απλού  τύπου και 2 αεροστρώματα σε άτομα με προνοιακά επιδόματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ.  Ο Σύλλογος μας έδωσε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΈΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ¨ΟΛΥΜΠΟΣ¨3 απλά αναπηρικά αμαξίδια, αφού πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών, για ενίσχυση ατόμων με αναπηρία που είναι ανασφάλιστα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Στείλαμε 2 απλά αναπηρικά αμαξίδια στην εκκλησία του ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ στην Ηγουμενίτσα και δόθηκαν σε  κάτοικους της περιοχής  άπορους και ανασφάλιστους.

ΚΟΖΑΝΗ. Δώσαμε 2 απλά αναπηρικά αμαξίδια. 1 στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ όπου το 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ συγκέντρωσε καπάκια και τα πρόσφεραν στον Σύλλογο μας και  ζήτησαν να δοθεί στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ και τέλος προσφέραμε 1 απλό αμαξίδιο σε άτομο ανασφάλιστο.

ΜΗΛΟΣ.  Στείλαμε 1 αμαξίδιο απλού τύπου και 1 αερόστρωμα στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και ενίσχυσαν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ..

ΗΜΑΘΙΑ.  Ο Σύλλογος μας πρόσφερε για τις ανάγκες  ατόμων ανασφάλιστων 2 αμαξίδια . Δόθηκε 1 αμαξίδιο ειδικού τύπου και 1 αμαξίδιο απλού τύπου.

ΑΧΑΙΑ. Στείλαμε 1  αναπηρικό αμαξίδιο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ για τις ανάγκες  τους. Οι κάτοικοι δραστηροποιήθηκαν άμεσα και συνέλεξαν καπάκια με προτροπή ενός συνεργείου αυτοκινήτων όπου ανέλαβε όλη την διαδικασία για να δοθεί το αμαξίδιο.

ΑΡΤΑ.  Στείλαμε  1 αναπηρικό αμαξίδιο  για να δοθεί  σε ένα συνάνθρωπό τους που το χρειαζόταν άμεσα.      Οι κάτοικοι της  Άρτας  συλλέγουν καπάκια και με εθελοντές που έχουν αναλάβει την συγκομιδή τους καθώς και την μεταφορά τους  τα στέλνουν στον Σύλλογο μας  για να στηρίξουν άτομα με κινητική αναπηρία.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.  Εστάλη 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο Γηροκομείο  του Ληξουρίου για τις ανάγκες του αφού πληροφορηθήκαμε ότι  το Γηροκομείο  έχει  πολλές ελλείψεις.  Έτσι ξεκίνησε  μια δράση συλλογής από τους κατοίκους του  Ληξουρίου με πρωτοστάτες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών  και συγκέντρωσαν αρκετή ποσότητα καπακιών.  Εδώ και χρόνια το ΚΕΠ Ληξουρίου ενισχύει τον Σύλλογο μας  με καπάκια  και στηρίζει το έργο μας.

Δικαιώματα αναπήρων. Για το 2021 βάλαμε στόχο να έχουν όλοι όσοι είναι ΑΜΕΑ να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα δικαιώματά τους, γιατί  υπάρχουν πολλοί  που δεν γνωρίζουν  με το ποσοστό αναπηρίας αν δικαιούνται επιδόματα, δωρεάν παροχές ορθοπεδικών ειδών, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ  και ΥΔΡΕΥΣΗ, μειωμένη φορολογία, δωρεάν μετακινήσεις , θέσεις  πάρκινγκ, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.λ.π.

Δωρεάν μεταφορές. Επίσης  για το 2021  προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας με το να φροντίσουμε για τα έξοδα μεταφοράς ορθοπεδικών ειδών να γίνονται δωρεάν  από  τον Σύλλογό μας.

Διανομή τροφίμων.  Για το 2021  μοιράσαμε  τρόφιμα  σε 72 οικογένειες όταν έγινε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Κάποιες  επιχειρήσεις τροφίμων και Super Markets μας έδωσαν τρόφιμα δωρεάν καθώς και ο ίδιος ο Σύλλογος αγόρασε τρόφιμα  για να δοθούν σε αυτές τις  οικογένειες.

Αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική από κάθε άλλη, γιατί ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας  COVID  19 αλλά  ο Σύλλογος μας παρέμεινε πιστός στον στόχο του και συνέχισε ακούραστα καθημερινά  να είναι  δίπλα σε όποιον μας χρειάσθηκε παρά   τις δύσκολες συνθήκες  που βιώνουμε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μετά από αυτό που περνάμε θα βγούμε πιο δυνατοί, ώριμοι και με δύναμη ψυχής θα  προχωρήσουμε μπροστά.

 

Με εκτίμηση

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

 

 

 

 

 

από κάτω από: Ενημέρωση Δ/νσης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων