ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Σεπ 20222

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2022-23

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  συμπεριέλαβε  το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας στις  σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ. (αντί 4 μ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, με σκοπό την επέκταση και την καθολική εφαρμογή του από την επόμενη σχολική χρονιά,2023-24, στα σχολεία όλης της  χώρας.

 

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

 

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:

Δραστηριοτήτωνόπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνωνεπιπλέον χρόνουγια μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με:

Προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριοτων γονέων,περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνοστο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο,

επέκταση των δωρεάν παροχώνεκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ:

Το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου   θα αναπτύσσεται στις παρακάτω τρεις (3) ζώνες:

Στην πρώτη (1η) ζώνη, «Μεσημβρινό γεύμα Διατροφική αγωγή», διάρκειας μίας (1) διδακτικής ώρας  (13.20 έως 14.00).
Στην δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη Προετοιμασία», διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών(14:10 -14.55 και 15.06 -15:55).
Στην τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι ή Σ.Μ.Ο», σε ένα  δίωρο καθημερινά, με ενδιάμεσο  πεντάλεπτο διάλειμμα, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές πειράματα,τα μαθηματικά παιχνίδια,τη ρητορική τέχνηκαι δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο,τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα,

τη δημιουργία εφημερίδας.

Οι Σ.Μ.Ο δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών-βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας.

Η διάρκεια κάθε ομίλου δύναται να εκτείνεται σε ένα ή και περισσότερα συνεχόμενα διδακτικά δίωρα. (15.55-16.40 και 16.45-17.30)

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου  επιλέγουν και συμμετέχουν σε έναν ή  δύο ομίλους.Ο κάθε όμιλος θα λειτουργεί  μία ή δύο φορές την εβδομάδα  με ελάχιστη διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και μέγιστη τέσσερις ,χωρίς να  έχει φροντιστηριακό  χαρακτήρα .

Για να λειτουργήσει ένας όμιλος  χρειάζεται  έξι μαθητές.

 

Η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το διευρυμένο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Ειδικά, το σχολικό έτος 2022-2023 δύναται η αποχώρηση να λαμβάνει χώρα και στις 14.55, με το πέρας της πρώτης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας ,που θα σας δοθεί έντυπη από το σχολείο, για τη συμμετοχή των μαθητών στο παραπάνω πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου :

από  Δευτέρα 5  Σεπτεμβρίου 2022 και μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στο γραφείο του Σχολείου( 9.00 π.μ. έως 12.00μ.μ. )

Στις αιτήσεις  θα δηλώσετε και τη συμμετοχή  των μαθητών σε έναν ή δύοΣ.Μ.Ο. όπως αυτοί αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών /τριών για τη λειτουργία ενός ομίλου είναι  έξι (6 ) μαθητές.

Προκειμένου να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα στο σχολείο μας ,απαιτείται η εγγραφή και φοίτηση τουλάχιστον  δέκα (10)  ενεργών μαθητών.

 

Πάντα  με διάθεση για καλή συνεργασία και χωρίς αναστολές για το σύγχρονο και το αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο  σας καλούμε να στηρίξετε και πάλι εσείς το νέο αυτό  εγχείρημα  για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας .

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και επίλυση αποριών σας μη διστάσετε  να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του Δ.Σ. Πέλλας .

Ευχές πολλές  για καλή και δημιουργική  σχολική χρονιά!

 

Οι εκπαιδευτικοί                                                                      Η διευθύντρια

Αναστασία  Χανού

 

από κάτω από: Ενημέρωση Δ/νσης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Αρχείο

Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Οκτ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
European Radio Logo


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων