ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ COVID19

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ                                 ΜΑΪΟΣ 2022

ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ COVID19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Χριστός Ανέστη !
Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, την Τρίτη 2 Μαΐου 2022,με νέο πρωτόκολλο για το covid 19 και θα ισχύουν τα εξής:
1. Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους , η χρήση αντισηπτικού , ο μόνιμος αερισμός των αιθουσών και η απόσταση .
2. Δεν θα διενεργούνται οι τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι -selftests-για προσέλευση στο σχολείο.
3.Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:
οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές διενεργούν 2 selftests(ημέρες 0-1 και 4 ) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
4. Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:
α)οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούνselftest την 5η ημέρα και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν selftest την 5η ημέρα προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο.
Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
5.Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει για εμβολιασμένους και μη μαθητές:
Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
6. Οι γονείς δεν θα κάνουν δήλωση στην Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.

Ευχές πολλές για καλή επιστροφή στο σχολείο με ΥΓΕΙΑ και σύντομα στην κανονικότητα της ζωής μας !

Η Διευθύντρια του Δ.Σ. Πέλλας
Αναστασία Χανού