ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ- ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Μαρ 202123

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ                                 PARAPLEGIC ASSOCIATION

& ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ                                         N. PELLAS

ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

                                                                               

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 95Β ΤΚ.58100                  XATZIDIMITRIOY 95B ΤΚ.58100

             ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ                                                      GIANNITSA     

      τηλ:23820-81308                                                 τηλ: 23820-81308

    email: syllogos12@yahoo.gr

                                               Σύλλογος Παραπληγικών Πέλλας

L.Αριθ. Αποφ. ΔΥΠ/Β1/Φ55 Ατ/11327/14-3-01                    ΦΕΚ 947/24-7-01

 Γιαννιτσά.: 22-03-2021

Αρθμ. Πρωτ.: 6490           

                               Προς: ΔΗΜΟΤΙΚΟ     ΣΧΟΛΕΙΟ       ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                                                            

                                                 Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ευχαριστεί θερμά  για τη συμμετοχή σας, τους μαθητές σας, τους δασκάλους, και τους γονείς ούτως ώστε να μπορέσουμε με την συλλογή πλαστικών καπακίων να δώσουμε δωρεάν αναπηρικό αμαξίδιο σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν γιατί είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις στις προνοιακές αρχές.

Σας ενημερώνουμε ότι μέσα από την ανακύκλωση των καπακίων προστατεύετε το περιβάλλον και στηρίζετε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια.

για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζονται 540.000 καπάκια δηλαδή 1 τόνος.

Η προσπάθεια που κάνετε να συλλέγετε πλαστικά καπάκια  και να μας τα στέλνετε, χάρη στη δική σας βοήθεια και την στήριξη κάποιων μεταφορικών εταιρειών, έχει αποτέλεσμα να βοηθήσουμε πολλά άτομα ανά την Ελλάδα.

Κάθε φορά που έχουμε αποστολή από εσάς αντλούμε περισσότερη δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στην ολοκλήρωση του σκοπού μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

 

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ  2020

Ο Σύλλογός μας είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο  Ο24C3ΦΑΝ12016038Ν/0593

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει  έργο συμπληρωματικό της Πολιτείας. Ο Σύλλογος μας έχει εγγεγραμμένα 398 μέλη.

Ο Σύλλογος μας  από το 2010 ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακίων με στόχο να παρέχει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν πρόσβαση στις προνοιακές αρχές. . Μας  προσφέρουν πλαστικά καπάκια από τα σχολεία, νοσοκομεία, δήμοι, κέντρα υγείας, δημόσιες υπηρεσίες , σύλλογοι και σωματεία,ιδρύματα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μεγάλες εταιρείες, αστυνομικά τμήματα, ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια, εκκλησίες, στρατιωτικές μονάδες, και φυσικά πολίτες από διάφορες πόλεις.

Έτσι κάθε χρόνο βάζουμε στόχο με την δραστηριότητα αυτή να συλλέγουμε πλαστικά καπάκια και να δίνουμε ορθοπεδικά είδη σε όσους έχουν ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος βρίσκεται. Για το έτος 2020 δώσαμε 82 ορθοπεδικά είδη σε όλη την Ελλάδα από την συλλογή πλαστικών καπακιών καθώς και με την προσφορά κάποιων ανθρώπων  να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ. Δώσαμε  37 ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα. Παραδώσαμε 1 ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο και 8 αναπηρικά αμαξίδια   ειδικού τύπου και απλά,  1 ηλεκτρικό νοσοκομειακό κρεβάτι, 5 αεροστρώματα, 2 ρολέιτορς  2  μαξιλάρα κατακλίσεων και 5  περπατούρες .Όλα  δόθηκαν σε οικογένειες που είναι άπορες και ανασφάλιστες . Επίσης δώσαμε και 1 απλό αμαξίδιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του Μουσείου.  Στο τέλος της χρονιάς αυτής  δώσαμε στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  που τόσο  δοκιμάσθηκε   από την πανδημία  2 αναπηρικά αμαξίδια και  10 οξύμετρα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας γιατί οι ελλείψεις δεν τελειώνουν ποτέ, και θέλαμε να είμαστε δίπλα τους  έστω και με αυτήν την μικρή προσφορά.Τα 2 αμαξίδια του ειδικού τύπου που παραδόθηκαν, πρόσφερε η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ “ VITOM”  με την συμμετοχή τους στην δράση συλλογής πλαστικών καπακιών  παραδίδοντας στον Σύλλογο μας  μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.   Παραδόθηκαν στο παράρτημα του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  της  Αλεξάνδρειας   2 αμαξίδια ειδικού τύπου  1 απλό αμαξίδιο και 1 αερόστρωμα, από την συλλογή πλαστικών καπακιών που πολύ συχνά προσφέρουν δωρεάν στον Σύλλογό μας.

ΛΕΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.  Παραδώσαμε στο Νοσοκομείο της Λέρου 1 παιδικό αναπηρικό αμαξίδιο  για το τμήμα της παιδιατρικής κλινικής  του νησιού. Το δημοτικό σχολείο Αλίντων Λέρου κάνει συλλογή πλαστικών καπακιών και τα στέλνει στον Σύλλογό μας. Έτσι κατόπιν αιτήματός τους  παραδόθηκε το αμαξίδιο στο Νοσοκομείο.

Ηράκλειο Κρήτης.  Με την συνεχιζόμενη συνεργασία εδώ και χρόνια με τον Παγκρήτιο Σύλλογο που είναι στο Ηράκλειο Κρήτης στείλαμε 2 απλά αμαξίδια.  Οι μεταφορές  των πλαστικών καπακιών και ορθοπεδικών ειδών γίνονται εντελώς δωρεάν από τις μεταφορικές εταιρείες  που εδρεύουν στο νησί  και  είναι συμπαραστάτες μας στο έργο μας.

ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.  Ακόμα μια εξαιρετική συνεργασία  δύο συλλόγων έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.                     Το Σωματείο Αμέα Σητείας με έδρα την Ζήρο παρέλαβε 1 αναπηρικό αμαξίδιο, 1 αερόστρωμα και 1 περπατούρα.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.  Από την συλλογή πλαστικών καπακιών που κάνει ο Δήμος Διόνυσου Αττικής και προσφέροντας στον σύλλογο μας σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών παραδόθηκε 1 αναπηρικό αμαξίδιο.

ΔΗΜΟΣ  ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Παραδόθηκαν 2 αναπηρικά αμαξίδια στον Δήμο Σιθωνίας για να ενισχυθούν αγροτικά ιατρεία της ορεινής  Χαλκιδικής ώστε να εξυπηρετούνται άνθρωποι που έχουν κινητικές δυσκολίες.   Αυτή  προσφορά έγινε  από τον Δήμο που συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα καπακιών  για την υλοποίηση της.

ΑΘΗΝΑ. Δώσαμε 6  αναπηρικά αμαξίδια. Από αυτά τα 2  παιδικά αμαξίδια δόθηκαν  στο 12ο /θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΩΝ για τις ανάγκες του σχολείου. Το σχολείο  συλλέγει πλαστικά καπάκια και στέλνει αρκετές ποσότητες στον Σύλλογο μας όπου τα προσφέρουν δωρεάν και κατόπιν εμείς στέλνουμε αμαξίδια και τέλος δώσαμε  4 αμαξίδια απλού τύπουσε  άπορους και ανασφάλιστους.

ΚΙΛΚΙΣ.  Δώσαμε  12 ορθοπεδικά είδη.Στείλαμε σε δύο οικογένειες 2 αεροστρώματα για συγγενείς τους που είχαν ανάγκη από αυτά. Σε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Σύλλογο Ανάσα Ευαισθησίας παραδόθηκαν 5 απλά αναπηρικά αμαξίδια και  5 αεροστρώμματα που θα διατεθούν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς που δοκιμάστηκαν από την πανδημία του COVID 19 . Τα καπάκια ήταν από συλλογή των κατοίκων του Κιλκίς  και τα πρόσφεραν στον Σύλλογο για να βοηθήσουν τον τόπο τους.

ΣΕΡΡΕΣ.  Δόθηκαν στις Σέρρες  4 ορθοπεδικά είδη. Από αυτά δώσαμε 1 νοσοκομειακό κρεββάτι  στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ  όπου και το παραδώσανε στο κέντρο αποκατάστασης  ατόμων με αναπηρία Σερρών. Δόθηκε ένα απλό αμαξίδιο στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕΡΡΩΝ1 απλό αμαξίδιο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ¨ ΕΛΠΙΔΑ¨, όπου και το παρέδωσαν στο Νοσοκομείο Σερρών γιατί υπήρχε ανάγκη και τέλος στον Σύλλογο ¨ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΣΕΡΡΩΝ¨ στείλαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο για να στηρίξουν κάποιον συγχωριανό τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Παραδώσαμε 7 αναπηρικά αμαξίδια .  Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Μάρκετ παραδώσαμε 5 απλά αναπηρικά αμαξίδια από την συλλογή πλαστικών καπακιών  και τα αμαξίδια θα δοθούν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, επίσης  δόθηκε 1 αμαξίδιο ειδικού τύπου σε κάποιον που το είχε άμεση ανάγκη και τέλος δόθηκε 1 απλό αμαξίδιο σε ένα πρόσφυγα που βρίσκεται στο Καλοχώρι  που έχει κινητική αναπηρία.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ.  Ο Σύλλογος μας έδωσε στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ στην Κατερίνη ένα ηλεκτρικό ανυψωτικό γερανάκι για τις ανάγκες των παιδιών του Ιδρύματος γιατί είχαν μεγάλη ανάγκη . Επίσης δώσαμε σε ανασφάλιστο 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Στείλαμε 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο στην εκκλησία του ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ στην Ηγουμενίτσα και δόθηκε σε ένα κάτοικο της περιοχής  άπορο και ανασφάλιστο.

ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Δώσαμε 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για να παραδοθεί σε άτομο ανασφάλιστο που έπρεπε να βοηθήσουν.

ΓΡΕΒΕΝΑ.  Στείλαμε 1 αμαξίδιο απλού τύπου σε μια οικογένεια που είχαν άτομο με αναπηρία και είχαν οικονομική δυσκολία για την απόκτησή του.

ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Μετά τις  καταστροφές που έγιναν στο Μουζάκι Καρδίτσας από τις πλημμύρες  το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί και  το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, έτσι αποφάσισε ο Σύλλογος μας να στείλει  1 απλό αμαξίδιο για τις ανάγκες του κέντρου. Η βοήθεια μας ήταν μικρή, αλλά δεν παύουμε να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας όπου και αν βρίσκονται.

ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ. Στείλαμε 1 παιδικό αναπηρικό αμαξίδιο σε μια οικογένεια που έχει ένα μικρό παιδί και είναι ανάπηρο. Επειδή είναι πρόνοια δεν δικαιούται δωρεάν αμαξίδιο και έτσι στηρίξαμε την οικογένεια  όσο μπορούσαμε.

ΑΡΤΑ.  Στείλαμε  ένα αναπηρικό αμαξίδιο  για να δοθεί  σε ένα νεαρό άτομο από τροχαίο και το χρειαζόταν άμεσα. Οι κάτοικοι της  Άρτας  συλλέγουν καπάκια και με εθελοντές που έχουν αναλάβει την συγκομιδή τους καθώς και την μεταφορά τους  τα στέλνουν στον Σύλλογο μας  για να βοηθούν όποιο συντοπίτη τους έχει ανάγκη από ένα αμαξίδιο.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.  Εστάλη 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο Νοσοκομείο του Ληξουρίου για τις ανάγκες του αφού πληροφορηθήκαμε ότι  το νοσοκομείο έχει  πολλές ελλείψεις.  Έτσι ξεκίνησε  μια δράση συλλογής από τους κατοίκους του  Ληξουρίου με πρωτοστάτες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών  και συγκέντρωσαν αρκετή ποσότητα καπακιών.  Εδώ και χρόνια το ΚΕΠ Ληξουρίου ενισχύει τον Σύλλογο μας  με καπάκια  και στηρίζει το έργο μας.

Δικαιώματα αναπήρων. Για το 2020 βάλαμε στόχο να έχουν όλοι οι ανάπηροι του τόπου μας πλήρη ενημέρωση για τα δικαιώματά τους, γιατί  υπάρχουν πολλοί  που δεν γνωρίζουν  με το ποσοστό αναπηρίας αν δικαιούνται επιδόματα, δωρεάν παροχές ορθοπεδικών ειδών, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ  και ΥΔΡΕΥΣΗ, μειωμένη φορολογία, δωρεάν μετακινήσεις , θέσεις  πάρκινγκ, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.λ.π.

Δωρεάν μεταφορές. Επίσης  για το 2020  προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας με το να φροντίσουμε για τα έξοδα μεταφοράς ορθοπεδικών ειδών να γίνονται δωρεάν  από  τον Σύλλογό μας.

Διανομή τροφίμων.  Για το 2020  μοιράζουμε τρόφιμα  ανά τακτά διαστήματα όποτε έχει ο Σύλλογος προμηθευτεί από διάφορες επιχειρήσεις εντελώς δωρεάν είτε μπορέσουμε να αγοράσουμε οι ίδιοι. Τα τρόφιμα προσφέρονται σε  οικογένειες άπορες που έχουμε στον Σύλλογο.

Αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική από κάθε άλλη, γιατί ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας  COVID  19 αλλά  ο Σύλλογος μας παρέμεινε πιστός στον στόχο του και συνέχισε ακούραστα καθημερινά  να είναι  δίπλα σε όποιον μας χρειάσθηκε παρά   τις δύσκολες συνθήκες  που βιώνουμε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μετά από αυτό που περνάμε θα βγούμε πιο δυνατοί, ώριμοι και με δύναμη ψυχής θα  προχωρήσουμε μπροστά.

 

Με εκτίμηση

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

από κάτω από: Ενημέρωση Δ/νσης, Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ- ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων