Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα & στο Promitheas Park

Στις 26/4/2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισκέφθηκαν το νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μας υποδέχτηκε με πατρική αγάπη, συνομίλησε με τα παιδιά, τους χάρισε εικόνες του Αγίου Ανδρέα και τα ξενάγησε στον Ιερό Ναό.

Ακολούθως, τα παιδιά μετέβησαν στο Promitheas Park, όπου έπαιξαν, αθλήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας του Προμηθέα.

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, ευχαριστούμε θερμά τον μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για τη φιλοξενία και ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλό Πάσχα!!!

 

 

patron xrisostomosIMG 8589IMG 8586

IMG 8599

Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο

Την Πέμπτη, 18/4/2024, οι μαθητές/τριες της Ε΄ και  Στ΄  τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου». Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασαν τις εξής εργασίες:

  • “Κωστής Παλαμάς: η γέννηση στην Πάτρα, η ζωή και το έργο του”
  • “Τα κάστρα της Πάτρας” 

 

Ήταν μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπου οι μαθητές/τριες έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες τόσο από την δική τους δουλειά όσο κι από τις εργασίες που παρακολούθησαν στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, για τη συμμετοχή τους, αλλά και για τις ενδιαφέρουσες εργασίες που ετοίμασαν και παρουσίασαν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας [κ. Καλογεράτο, κα Οκτάρα].

 

IMG 8499 IMG 8502 Screenshot 2024 04 29 002838

Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Την Παρασκευή 12/4/2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μία πληθώρα θηλαστικών, πτηνών, εντόμων και ερπετών, γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες που έχουν, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας. Ακολούθως, γευμάτισαν σε κοντινό εμπορικό κέντρο και επέστρεψαν πλήρεις από εμπειρίες, χρώματα, εικόνες και γνώσεις για τα ζώα. Ήταν πραγματικά μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους!

IMG 8619 IMG 8620 IMG 8621 IMG 8622 IMG 8623 IMG 8624 IMG 8625

Σχολική εορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22/3/2024, τα παιδιά της Στ΄ τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες του 8/θ Πειραματικού Δημοτικού, παρουσίασαν μία εξαιρετική γιορτή για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία καθιερώθηκε ως ημερομηνία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα και είναι παράλληλα συνδεδεμένη συμβολικά με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που σηματοδοτεί την απαρχή της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους.

Στη διάρκειά της γιορτής οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τα πορτρέτα σημαντικών μορφών του επαναστατικού αγώνα, ενώ παράλληλα μέσα από μία διαλογική διαδικασία με τους γονείς πρόβαλαν τα ουσιαστικά μηνύματα του Αγώνα μέσα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς [κα Κωστοπούλου, κα Μητρογιάννη, κ. Καλογεράτο και κα Πολύζου] για το συγκινητικό και εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα.

 

IMG 8230 IMG 8234 IMG 8235

Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Οι απόκριες επισκέφθηκαν το σχολείο μας και φέτος με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο!!

Στις 23/2, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας απόλαυσαν τη μπάντα του Δήμου Πατρέων σε καρναβαλικούς ρυθμούς που μας ξεσήκωσαν και έδωσαν έναν ευχάριστο καρναβαλικό τόνο. Επιπλέον, την Τσικνοπέμπτη τα παιδιά διασκέδασαν, χόρεψαν και απόλαυσαν τόσο τα κεράσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όσο και την πρωτοβουλία του Συλλόγου να φέρει στο χώρο του σχολείου μας εντυπωσιακούς ξυλοπόδαρους. Τέλος, οι μαθητές/τριές μας, οργάνωσαν κι έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο διαγωνισμό αποκριάτικης στολής!!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων για την συνεργασία και την προσφορά του, στην οργάνωση μιας τόσο όμορφης και δημιουργικής μέρας για τα παιδιά του σχολείου μας. Και του χρόνου!!IMG 8050

IMG 8608 IMG 8610

Παράσταση Καραγκιόζη

Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το θέατρο σκιών “Χρήστος Πατρινός”, όπου παρακολούθησαν την παράσταση “Ο Καραγκιόζης στην Καρναβαλούπολη”. Παράλληλα, είχαν μία ενδιαφέρουσα προλογική συζήτηση με τον κ. Πατρινό, σχετικά με την ιστορία του θεάτρου σκιών και με τις τεχνικές που το συνθέτουν.

 

IMG 8013 IMG 8023

Planetarium on the Go

Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο “Planetarium on the Go”. Πρόκειται για μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία, όπου έφερε πιο κοντά τα παιδιά με τον έναστρο ουρανό και τους πλανήτες, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα παρατήρησης με τηλεσκόπιο 🔭, της φωτόσφαιρας του Ήλιου με ειδικά φίλτρα. Τέλος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την ομάδα που συνόδευσε το Πλανητάριο και να εκφράσουν σχόλια, σκέψεις και ερωτήματα σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα.

 

IMG 7800 IMG 7804 IMG 7810

Επίσκεψη στο Rossoneri Mini Football Club

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το αθλητικό κέντρο “Rossoneri Mini Football Club”, όπου είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν και να διεκδικήσουν το σημαντικότερο τρόπαιο, του “Ευ Αγωνίζεσθαι”.

IMG 7752IMG 7747

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025

Ακολούθως, αναρτάται ο προσωρινός πίνακας με τα στοιχεία των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή στην κλήρωση που αφορά την εισαγωγή τους στη Α΄ τάξη Δημοτικού το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Παρακαλούνται, οι γονείς να στείλουν στο σχολείο αίτηση για διόρθωση πιθανών λαθών ή για ανάκληση της αίτησής τους για την εισαγωγή στη σχολική μονάδα μέχρι Παρασκευή 26/4/2024.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2024 – 2025

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ__ΕΙΣΑΓΩΓΗ__2024 – 2025

Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση, για εισαγωγή το σχολικό έτος 2024 – 2025, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, ακολουθεί ως επισυναπτόμενο αρχείο η αντίστοιχη πρόσκληση.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ__2024_25 signed