Στα πλαίσια του άξονα αυτοαξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας που αφορά τις “Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών” κι έχει τίτλο «Η ισχύς εν τη ενώσει», πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση από την κοινωνικό λειτουργό του σχολείου μας, κυρία Βελόνα Φωτεινή. Η επιμόρφωση σχετιζόταν με θέματα ενσυναίσθησης και κοινωνικοποίησης, εφόδια που είναι απαραίτητα από πλευράς μαθητών.
Σημαντικότερος στόχος της εν λόγω δράσης αποτελεί η κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών, όπου οι εκπαιδευτικοί, μέσω της αγάπης, της υπομονής και της επιμονής, θα συμβάλλουν στη συναισθηματική ενδυνάμωση και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών.
Αρχικά, η κυρία Φωτεινή διάβασε στα παιδιά το παραμύθι “Η σκάλα της αγάπης” και μέσω ερωτήσεων συνέβαλε στην ερμηνεία του εν λόγω βιβλίου από τους ίδιους του μαθητές. Επόμενο στάδιο ήταν ο διαμοιρασμός μικρών χαρτονιών, όπου ήταν ζωγραφισμένα αστεράκια. Πάνω σε αυτά οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν θετικά συναισθήματα, καθώς και κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, τα οποία θεωρούσαν πιο σημαντικά για την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Τέλος, αφού τα έκοψαν, τα κόλλησαν πάνω σε μία σκάλα που ζωγράφισαν τα ίδια τα παιδιά, η οποία ονομάστηκε “Η σκάλα των συναισθημάτων”.



