Giannis_Ritsos[1]

Παιχνίδι με την παρέα του Ελύτη…

Οδυσσέας Ελύτης

Ο Ελύτης ήταν ποιητής. Αγαπούσε τη μοναξιά του, για να μπορεί να δημιουργεί τα ποιήματά του. Όμως όταν έκανε διάλειμμα, προσκαλούσε τους φίλους του.

Σήμερα αυτοί οι φίλοι του, μας “επισκέφτηκαν” και εμάς. Τους γνωρίσαμε  μέσα από φωτογραφίες και μάθαμε τα ονόματά τους αλλά και τι δουλειά έκαναν. Καλά μαντέψατε. Ήταν κι αυτοί καλλιτέχνες και βρίσκονταν συχνά για να κουβεντιάσουν τα καλλιτεχνικά θέματα που τους απασχολούσαν. Να σας τους αποκαλύψουμε;

Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Ρίτσος και Μάνος Χατζιδάκις. Ο Μίκης και ο Μάνος μουσικοί στο επάγγελμα. Και ο Γιάννης Ρίτσος ποιητής. Τους καλούσε τακτικά στο σπίτι του ο κύριος Οδυσσέας και συζητούσαν ατέλειωτες ώρες.

Τα ονόματα  τους μας δυσκόλεψαν λίγο. Και ποτέ δεν είχαμε δει τα πρόσωπά τους. Μερικοί από εμάς αναγνωρίσαμε το Μίκη Θεοδωράκη. Γι’ αυτό παίξαμε ένα παιχνίδι για να μάθουμε τους φίλους του Ελύτη.

Παιχνίδι με ομάδες” Τρέχω και βρίσκω”

υλικά : Φωτογραφίες των  Μίκη Θεοδωράκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μάνου Χατζιδάκι,Γιάννη Ρίτσου

Πώς παίζεται:

Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και καθόμαστε αντικριστά. Τα παιδιά που κάθονται το ένα απέναντι στο άλλο έχουν το ίδιο ακριβώς νούμερο. Το νούμερο 1 της μιας ομάδας κάθεται απέναντι από το νούμερο 1 της άλλης ομάδας. Στρώνουμε κάτω τις φωτογραφίες. Ο δάσκαλος/-α  φωνάζει δυνατά το νούμερο που θέλει και το όνομα ενός από τα πρόσωπα. Τα παιδιά που έχουν το ίδιο νούμερο πρέπει να τρέξουν και να ακουμπήσουν με το χέρι τους το σωστό πρόσωπο. Κερδίζει η ομάδα που θα βρει γρηγορότερα το πρόσωπο.

Είναι διασκεδαστικό. Παίξτε το κι εσείς.

Να και οι φίλοι του Οδυσσέα Ελύτη…

Μίκης Θεοδωράκης
Γιάννης Ρίτσος
Μάνος Χατζιδάκις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση