.

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου -Ζω τη ζωή

.

Ζω τη ζωή

Είναι το μήνυμα που έστειλε η κ. Μελίνα Ασλανίδου  με την συμμετοχής στην   διαδικτυακή επικοινωνία με τις μαθήτριες /τές Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης και Νέας Πέλλας με αφορμή την   15η  Φεβρουαρίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Inkedπαραλ1 Inkedπαραλ2 Inkedπαραλ3 Inkedπαραλ4

 

Ακολουθώντας την  παραδοσιακή μουσική  και το δημοτικό τραγούδι στον κύκλο του χρόνου με τον Παπαδόπουλο Κλεάνθη στην ποντιακή Λύρα  χορέψαμε και αποκωδικοποιήσαμε τα μηνύματα αυτών των τραγουδιών όπως παρουσιάζονται μέσα από την λαϊκή φαντασία  δηλαδή με την φθορά και την  αναγέννηση  της ΦΥΣΗΣ και της ΖΩΗΣ του ανθρώπου.

Η σημερινή μέρα 15 Φεβρουαρίου είναι  αφιερωμένη στα παιδιά που αγωνίζονται με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες για την ζωή τους.

Σε μια ηλικία εξέλιξης και ανάπτυξης τα παιδιά αυτά παλεύουν σε μια άνιση μάχη.

Δύσκολα μπορούμε να το αντιληφθούμε .

Μέσα στην διαδικασία των Ιατρικών εξετάσεων και Θεραπειών η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένας τρόπος να διαχειριστούν όλα όσα βιώνουν και να εκφράσουν όσα νιώθουν  πολλές φορές .

.jpg

Στο βιβλίο Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ έχουν συγκεντρωθεί κείμενα τα οποία βασίζονται σε διαλέξεις και δημοσιεύσεις του Θανάση Δρίτσα κατά τη διάρκεια της επιστημονικής του δραστηριότητας στο αντικείμενο (1997-2018).

Στην πλειοψηφία τους οι μελέτες αυτές αποδεικνύουν ότι η μουσική παρέμβαση είτε ως ακρόαση επιλεγμένης μουσικής είτε ως βιωματική μουσικοθεραπεία μπορεί να μειώνει το stress και το αίσθημα του πόνου και επίσης να υποκαθιστά αναλγητικά ή αναισθητικά φάρμακα.

MELINA

Μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου  αξιοποιήσαμε  το παιχνίδι,  την μουσική και το τραγούδι με σκοπό να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, μεταφέροντας μηνύματα ΑΓΑΠΗΣ ενισχύοντας τον αγώνα τους για ΖΩΗ με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ.

Στο Σχολείο μας δημιουργήσαμε και υιοθετούμε το μήνυμα

Ο Εθελοντισμός για την ΥΓΕΙΑ, όπως και ο Αθλητισμός είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μάθαμε για τον Πολιτισμό, την Άθληση (Μουσική, Χορός, Τέχνη, Παιγνίδι)  και την ΖΩΗ Παίζοντας , Χορεύοντας και Τραγουδώντας.

υιοθεσίας 9380091 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2 00131

 

Γινόμαστε ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

ΑΓΑΠΗΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ενισχύοντας τον αγώνα των παιδιών για ΖΩΗ με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Συνεργαζόμαστε μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα με συλλόγους που στηρίζουν τα παιδιά με σοβαρές και απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες

Στο πλαίσιο της 7η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών αξιοποιούμε το παιχνίδι,  την μουσική και το τραγούδι με σκοπό να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Συμμετέχουμε ενεργά στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής

και  στον Δημιουργικό Διαγωνισμό – Αστέρι της Ευχής

 

Οργανώνουμε 

Eβδομάδα Ολυμπιακής Άσκησης και Εθελοντισμού

Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης με την  συνδρομή από τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας έγιναν εγγραφές Εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών με την λήψη  δείγματος

(Αν είσαι μεταξύ 18-45 ετών, μπορείς

και εσύ να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση