1εικόνα Viber 2021 11 18 18 44 08 311 1

Αθλούμαστε Δημιουργικά, ΧαράΖΟΥΜΕ το Μέλλον!

7 1εικόνα Viber 2021 11 18 18 44 08 311

Αθλούμαστε  Δημιουργικά ΧαράΖΟΥΜΕ το Μέλλον

Στο  Μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στο πλαίσιο προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» ( ΙMPACΤ/ΑΘΛΟΣ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 2021-2022 -Δίκτυο σχολικών μονάδων IMPACT/ΑΘΛΟΣ)  το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης  με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και  την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, προσκάλεσαν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου  ώρα 12:35 μ.μ   την κ. Μελίνα Ασλανίδου στη διαδικτυακή δράση   με θέμα:

Αθλούμαστε  Δημιουργικά ΧαράΖΟΥΜΕ το Μέλλον

Σκοπός  της δράσης είναι  να παρακινηθούμε  για δημιουργική.  συστηματική άθληση μέσα και έξω από το σχολείο παράλληλα με την  ευαισθητοποίηση απέναντι στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

1εικόνα Viber 2021 11 18 18 44 08 311

Ο πολιτισμός και η τέχνη μάς δίνουν δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε η διαδικτυακή επικοινωνία  μας με την Ελληνίδα καλλιτέχνη .

Με  την δύναμη της ψυχής της η κ. Μελίνα μας μετέφερε μηνύματα  με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και  την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού  με στόχο

 

 • Να αναστοχαστούμε  αξίες , ιδανικά αλλά και προσδοκίες από τη ζωή μέσα από τον τίτλο τραγουδιού της “Με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι”,
 • Να προβάλουμε μέσα από την σχέση  παραδοσιακό «τραγούδι-μουσική-χορός»  τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
 • Να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα των  δημοτικών τραγουδιών αναζητώντας αυτό που συνθέτει το γνήσια ελληνικό και αφορά την εθνική αυτογνωσία και ταυτότητα.
 • Να τιμήσουμε τους νεκρούς της επανάστασης του 1821 μελετώντας τα δημοτικά τραγούδια , κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους επαναστάτησαν  οι Έλληνες  και  να προσπαθούμε να τους κάνουμε πράξη (ισότητα, ελευθερία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα)
 • Να υπερασπιστούμε ΌΛΟΙ  τα δικαιώματα των παιδιών .Η Ελληνίδα τραγουδίστρια  μετέφερε   μέσω των  μικρών  μαθητών και  εκπαιδευτικών προς φίλους  ,γονείς και γνωστούς   μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης για τα δικαιώματα των παιδιών:
  στην επιβίωση
  στην προστασία
  στη συμμετοχή
  στην  ανάπτυξη

2 εικόνα Viber 2021 11 18 18 44 08 448 3 εικόνα Viber 2021 11 18 18 45 04 137

Κλείσαμε την διαδικτυακή μας επικοινωνία με την υπόσχεση να μας μεταφέρει  και μουσικά το μήνυμα  για τους σκοπούς του προγράμματος με τραγούδια σε συνεργασία με τους αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη.

 Η δική μας υπόσχεση είναι στο πλαίσιο του προγράμματος να χορογραφήσουμε  το τραγούδι “Με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι” και να διαβάσουμε με άλλα μάτια και να ακούσουμε  με «καθαρά» αυτιά τα δημοτικά μας τραγούδια. Ως γνήσια πολιτισμική έκφραση του Ελληνισμού που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει  στο σήμερα.

Σας ευχαριστούμε κ. Μελίνα

 

Αφήστε μια απάντηση